David Beckham osnovao fudbalski klub u Miamiju

Share

Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham osnovao je nogometni klub u Miamiju, koji će biti 25. klub američke MLS lige, prenijeli su britanski mediji.

 

David Beckham je u februaru 2014. godine iskoristio opciju iz ugovora s bivšim klubom Los Angeles Galaxyjem da kupi franšizu po sniženoj cijeni i uspio je dovesti MLS ligu u Miami.

Beckham je ispočetka imao mnogo problema da osnuje klub, prije svega zbog lokacije za izgradnju stadiona na jugu Floride, čiji su se stanovnici protivili.

On je bio izuzetno raspoložen tokom zvanične prezentacije svog kluba i odmah na početku je najavio dolazak poznatih zvijezda.

“Postoji mnogo poznatih imena koja bih volio dovesti u ovaj grad, a mnogi od njih su pokazali interes da dođu. U protekle četiri godine sam igrao s mnogo igrača koji su rekli da bi došli u klub, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Želimo dovesti najbolje igrače jer Miami treba zvijezdu. Od nas se očekuje da dovedemo sjajnog igrača i to ćemo ostvariti”, izjavio je Beckham.

Novinari su ga pitali da li bi volio dovesti Portugalca Cristiana Ronalda, a on je odgovorio: “Pitajte ga vi”. Također, govorilo se i o Garyju Nevilleu kao mogućem treneru, a popularni Becks je kazao da on neće doći u klub jer “previše priča”.

“Potražit ćemo pravog trenera. To ne mora biti veliko ime, ali ne kažem da neće biti. Ja sam vlasnik, ne planiram biti i generalni menadžer. Treba nam neko iskusniji”, istakao je Beckham.

Beckham i njegovi saradnici će napraviti stadion na kojem će ekipa igrati od 2020. godine, a izgradnja će koštati 225 miliona dolara.

Podršku su mu pružile brojne poznate ličnosti kao što su Will Smith, Serena Williams i Jay-Z i mnogi poznati sportisti.