Fabrikovanje uzroka i posljedica: Ko piše sektaško-mafijaške prijetnje Tužilaštvu BiH?

Fabrikovanje uzroka i posljedica: Ko piše sektaško-mafijaške prijetnje Tužilaštvu BiH?
Share

Vještačko stvaranje afera, kroz plasiranje dezinformacija, anonimnih i N.N. izvora je svakodnevni radni proces informacionog-mafijaškog tima koji djeluje pod okriljem ekstremističke SBB organizacije.

Paralelni sistem koji sistematično pljačka građane države BiH, kroz “nasilno” prodavanje ekstremističkog biltena, a koji u institucije i preduzeća “naručuju” o državnom trošku kadrovi ove sekte postavljeni na rukovodeće funkcije ili ministarstva, predstavlja unutrašnju komponentu udruženog zločinačkog djelovanja protiv države Bosne i Hercegovine. Dok šovinstičko-aparthejdski režim manjeg entiteta, a koji je nastao na principu genocida i zločina, godinama otvoreno ruši institucije države BiH, diskriminira bošnjačke nacionalne vrijednosti (kao nositelje BiH pozitivnih vrijednosti), dotle, sinhronizovano, sa destabilizirajućim faktorima koji dolaze od srbijanskog režima, SBB i njen tzv. lider, naturalizovani državljanin Bosne i Hercegovine, još od 90-tih je zadužen za “unutrašnje” rastakanje i slabljenje ideje Bosne i Hercegovine, kao multikulturne, multinacionalne građanske države.

FR (Fahrudin Radonćić) je narcisoidna i polupismena individua, s kriminalnim socijalnim ponašanjem prema većini javnog okruženja, tipični gastarbajter, koji bi za pare, uradio stvari koje sebi većina normalnih ljudi ne može ni zamisliti.

Najbolji primjer su njegovi bliski saradnici, koji su većinom zaglavili u zatvor, a on, ko biva njihov spasitelj, kad su došli na ivicu životnog ponora, kroz ucjene, “pomagao bi”, novcem građana države BiH, tim sudskim procesima i koristio situaciju “kad prigusti i od neprijatelja (onog koji ti je “smjestio”) tražiš pomoć”.

FR je oko sebe okupio ispod njegovog (polupismenog) prosjeka, bliske mu saradnike, promotore, ljuske spodobe, jer on kao neko ko je čitav background izgradio na falsifikatima, okretanjem činjenica i po svemu sudeći, kriminalom, pa čak i ekzekutorskim akcijama, oko sebe ima ljude bez identiteta, integriteta, amoralne poslušnike, koji u vlastitom životu traže samo materijalnu korist, uspjeh; bez obzira koliko to treba da načini štetu drugima. Najbolji primjer je njegov ministar Jusko, koji je najnesposobniji i najneinteligentniji ministar koji je ikad sjedio na nekoj fotelji u Vijeću Ministara. Nakićen nekim sertifikatima, s nekih workshopa, a što je za polupismenog FR-a, vrh obrazovanja, zasjeo je u fotelju Ministra, te za ove 4 godine nije napravio ni metar autoputa, ali se slikao u Parizu sa kancelarkom Merkel, što je za tog i takvog nepismenog ministra, bio uspjeh, koji je kako su iz te mafijaške organizacije više puta javili donijelo BiH 2,5 nekih milijardi! Naravno, osobina sektaškog i primitivnog okruženja je da se “kiti tuđim perjem”.

Veoma opasan, ali i poremećen, ideološki pristup formiranju atmosfere od strane ove sekte ima i njihov vjerski ideolog, po nekima religijski zločinac, Latić, koji je iskoristivši sudbinu vlastitog brata, umislio da je vrijeme da se ukljući u formiranje ekstremnog islamskog (selefijsko-vehabijskog isključivanja) okruženja, te se kao takav, ekstreman, osvetoljubiv i prilično sinhronizovan sa bivšim alkaidinim ciljevima, ufiltrirao u nekakve ilegalne džemate, te kad je kontrolu tih džemata preuzela IZ BiH, okrenuo im leđa, te šta više, počeo da koristi bosanski, umjesto arapskog jezika. Zbog tog mafijaškog obrta, taj religijski ekstremista i impotetni “mislilac”, dobio je epitet “jedan od najvećih intelektualaca”. Od koga? Od polupismenog FR-a! Paralelno, s tim religijskim ekstremistom, na filozofsko-sociološkom promicanju, uvijek s kriminalom povezanim od strane većine normalnih građana BiH, FR-a “promoviše” onaj neki profesor filozofije, koji djeluje uvijek polupijan, a neiživljen (nezadovoljen), te malo-malo napada žene, gleda koliko su im duge suknje i tako te neke filozofske gluposti.

O zloupotrebi bolesnih ljudi, poput “izgubljenog” Šimunića ili daktilografikinje tužioca Bože Mihajlovića (koji je trebao da dokaže da je FR ometao sud i vršio uticaj na svjedoke, ali je “suspendiran”!)), suvišno je govoriti, jer smo o tome već izvještavali.

O političaru FR-u, najbolji sažetak je dao Predsjednik Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Izetbegović je kazao kako smatra da lider SBB-a nije dorastao takvoj funkciji.

 Radončić ima mnogo raznovrsnog iskustva, ali nema najbitnije karakteristike koje bi trebale da krase bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Onaj ko predstavlja Bošnjake mora ličiti na njih, dijeliti njihove osnovne vrijednosti, poštovati njihove lidere i historijske ličnosti, raditi uvijek u njihovu korist, nikada na štetu. A Radončićevi mediji su višedecenijskom propagandom, neistinama i napadom na sve i svakoga vrijednog među Bošnjacima nanijeli trajnu štetu vlastitom narodu. Radončić se mijenja kako se mijenjaju okolnosti, uvijek je uz onog za kog procijeni da će jačati. Ne znate s kim će se udružiti i protiv koga će se okrenuti. Avaz je podigao na glorifikovanju odbrane BiH i njenih branioca, a onda je, svjedočeći u Prištini na suđenju Naseru Keljmendiju optužio Bošnjake da su otpočeli rat!? Simptomatičan je njegov odnos prema Aliji Izetbegoviću, treba pročitati šta je Avaz pisao o Aliji prije 20, prije 10, prije pet godina, šta piše u posljednje dvije godine. Trend je jasan – od glorifikovanja i proglašavanja “Ličnošću XX vijeka” stiglo se do potkopavanja i dovođenja u pitanje svega što su Alija, Armija i što smo svi mi radili braneći BiH i Bošnjake. Radončić nikada nije došao na dženazu u Potočare, nikada na Kovače, ni za bajram ga nećete vidjeti u džamiji. Dakle, nije uz svoj narod i sa svojim narodom.

Suština zadnjih rečenica, nije u tome kako će to “iskoristiti” bolesni FR i njegova sekta, ili njegovi ideolozi, nego u tome da FR nije integrisan u BiH društvo. Naime, ne pojaviti se 11. jula u Potočarima, a živjeti u BiH, kao neko ko se “samovinuo” u “političare”, je odraz primitivizma i poremečenog socijalnog vaspitanja i odnosa prema ljudima, događajima i posebno prema principima. Na stranu, što je to potvrda da je bio i ostao dio velikosprkog projekta, a koji je odgovoran za stradanje svih građana BiH, na što u čitavom svijetu, podsjeća sjećanje na genocid u Srebrenici. Dakle, to nije pitanje, vjersko-nacionalnog, nego socijalnog, etičkog i moralnog odnosa prema sebi i drugima. Upravo zbog postojanja režima i političara iz manjeg entiteta, a koji su proglasili herojima najveće ratne zločince nakon drugog svjetskog rata, te moraju da istraju na toj monstruoznoj budaleštini, najveću potporu i prolongiranju pada tih fašističkih ideja, daje im lik i djelo naturalizovanog građanina BiH, FR-a i njegovih sljedbenika.

Prijeteće poruke Tužilaštvu BiH

Ekstremistički tim koji predvodi sektu SBB, na čelu sa polupismenim građevincem FR-om, degutatno je već dvije godine “prvi” koji je do u detalje obaviješten o svemu što se dešava u Tužilaštvu BiH. Nakon što su kriminalne indicije potvrdile da je FR i njegov tim, na mafijaško-kriminalni način ometao rad sudskih institucija, te mu se zbog toga sudilo dvije godine, taj sektaško-mafijaški tim je, na principu “para vrti gdje burgija neće”, novcem građana BiH, pokrenuo pohod na preuzimanje ionako krhkih institucija BiH. Svesrdnu pomoć je dobio od njegovih ideološki najbližih “saradnika” Dodika i Ćovića. Mašinerija, koja svakodnevno stotinama hiljada KM-ova građana BiH, puni privatne kase, pokrenula je nezapamćen pohod na Sud, Tužilaštvo, OSA-u, FMUP (na Dragana Lukača, a koji je prije nekoliko godina pokrenuo i postupak protiv Dodika za “pronevjeru” prilikom gradnje zgrade Vlade u Banja Luci), ugledne probosanske intelektualce i političare, te i na zdravstveni sistem većeg BiH entiteta, s ciljem da građani budu prinuđeni da se “lijeće” u Tornju…

Naprasno, nakon “pada” tužioca Bože Mihajlovića tj. kako Mihajlović kaže nakon što je “novac” odletio rukama FR-ovih kadrova u Tužilaštvu BiH, FR-ov slučaj preuzima tužilac koji ni u jednoj zemlji ne bi mogao da vodi takav postupak, a kamoli da bude zadužen za postupak gdje je njegov “intimus” klijent. Ona druga opet, već nariče FR-ove citate i proziva OSA-u, a koja nema veze s vezom, jer valjda ta FR-ova narikača treba da izda nalog ili podigne nekakvu optužnicu. Ukratko, ko kakva polupismena banditska grupa, a koja je zajahala državni budžet i zbog nerada i ljenosti, izgubila 50% moždanih ćelija i tako se spustila na nivo polupismenog kriminalca, koji je, ni manje, ni više, odlučio da postane doživotni kralj.

Gorka istina, ali izgleda relanost, da je političko urušavanje sudskih institucija započeo šovinsita iz manjeg entiteta, a da je naturalizovani došljak u BiH, izgleda, uz pomoć nekoliko prodatih ljudskih spodoba, urušio tu instituciju, te je pretvorio u servis za lične potrebe.

FR-u i njegovoj mafijaškoj organizaciji predstavlja “trn u oku” OSA. Institucija koja može da “otkrije” tamnu stranu sektaško-kriminalnog djelovanja, pogotovu kad je u pitanju stabilnost i sigurnost države i građana BiH. Metode koje je koristio FR u rušenju ove institucije, slične su metodama koje je koristio Karadžić i kompanija, kada su lomili otpor probosanskih snaga. Jedna od tih metoda je bila strategija masovnih silovanja tj. ponižavanja porodica, posebno muževa. FR je sličnom metodom pokušao da “uništi” aktuelnog direktora te institucije. Nevjerovatno da je još uvijek na slobodi tj. da još uvijek nije protjeran iz BiH.

FR-u ipak to ne polazi za rukom da “uništi” OSA-u, te u vrijeme revizije njegove kontroverzne i nelogične oslobađajuće presude, započinje ponovni pohod na Tužilaštvo. Vjerovatno naredbodavci iz Srbije traže rezultate, te pokušava da kompenzuje nesposobnost. U isto vrijeme, odjednom, pojavljuju se kontroverzne glasine, naravno od mafijaškog biltena ove sekte, da su visokopozicionirani Tužioci dobili prijeteče poruke!

Sve bi to bilo i pomalo (ne)iznenađujuće, da ti visokopozicionirni tužioci nisu, preko “uglavnom” njegovih medija!, okvalifikovali poruke kao “prijetnje nekih političkih centara sa islamističkim predznakom”!

Čudno je da su “ciljevima” tih poruka (a koje još niko nije vidio), visokopozicionirani tužioci, dakle stručnjaci, sa integritetom, dali kvalifikaciju i usmjerili istragu!? Uzme li se u obzir, da danas i svako 10-godišnje dijete zna da preko mobilnog ne možeš slati i pisati šta i kome hoćeš, jer će te “naći” policija, onda se postavlja pitanje koja budaletina i ljudska spodoba je pisala poruke islamističkog sadržaja i na nivou najprimitivnijeg ekstremizma? Sigurno je da i svaki potencijalni “spavać”, “selefija”, “vehabija” ili ne znam ko su još “potencijalni” takođe zna da “preko mobilnog” možeš biti “ufaćen”, onda dolazimo do sljedečeg pitanja:

Koja budala je mogla uraditi takvu budaleštinu, odnosno, kojem budali je na um pao baš neki “tužilac” i to baš zbog FR-a na pamet?

Odgovor je logičan, uzmu li se u obzir prethodne činjenice, ali je odgovor lakše naći, ako se postavi pitanje na drugi način:

Kome i zašto je u interesu da “tužilac” dobije prijeteću “islamističku poruku”?

Politička akrobacija FR-a i njegove ekstremističke sekte svodi se na “ulizivanje međunarodnoj zajednici”, a kako bi dobio “virtualnu” zaštitu, a od straha zbog budućih procesa koji će biti otovoreni protiv njega, a nakon što budu prikupljeni dokazi i završene istrage. Kako je polupismen i nije upoznat sa psihološko-sociološkim konceptom modernog evropskog čovjeka i političara, FR ide konceptom koji primjenjuje Ćović “mi se borimo za evropske vrijednosti, ali Hrvate smiju da biraju samo Hrvati!, jer mi volimo BiH”. Kod FR-a se svodi na sljedeće “Ja sam Evropljanin, a svi ostali, pogotovu Bošnjaci i SDA, su islamski teroristi”. Oba misle da će tako “strance” prevesti “žedne preko vode”.

Drugi cilj, a koji provodi taj naturalizovani državljanin BiH je “ispomoć” režimu manjeg entiteta u BiH i srbijanskim ostacima velikosrpskog projekta iz devedestih. Naime, agresivna rasistička ofanziva prema Bošnjacima i islamofobija kao glavna politička opcija, ne može biti efektivna, ako ne postoji neko ko i unutar probosanskog korpusa i najbrojnijeg naroda BiH ne slijedi istu takvu agresivnu i rasističku politiku. Sinonim tog “unutrašnjeg” neprijatelja BiH, bosanske ideje i Bošnjačkog naroda, kao onog koji je, po tim islamofobima, ponajviše identifikovan idejom građanske BiH, je FR i njegova organizacija SBB s popratnim ekstremističkim medijima, koja podsjeća na druge ekstremne organizacije, poput FETO-a u Turskoj ili mafijaških klanova iz doba američke prohibicije.

Dakle, poruke koje su dobili tužioci, u suštini odgovaraju interesno potencijalnom kriminalnom konceptu FR-a i njegovoj sekti, u smislu da svoju budalastu tezu o “montiranom procesu” opravda, i pripremi sljedeće oslobađanje od odgovornosti, a preko “kupljenih” tužioca u Tužilaštvu BiH, te da, iako je Antibosanac i Antibošnjak, da konačno zasjedne “na podest” i započne “pohod protiv dahija”.

Uzme li se u obzir, da je taj naturalizovani građanin BiH, koji je dobio i ostvario enormno bogatstvo u njegovoj novoj domovini BiH, pokrenuo pohod protiv institucija te iste države, postavlja se pitanje, da li je to dovoljan razlog da mu se oduzme državljanstvo i da ga se protjera iz BiH?

Vraćajući se na bolesnu FR-ovu tezu o “montiranom procesu”, a u kojem je on opet “montirano” privremeno oslobođen, vraćamo se na SMS-ove. Sadržaj jedne SMS, prema navodima bolesnog Šimunića, nosi “stilizirajući rukopis” jednog poremečenog religioznog ideologa, poput spomenutog Latića. Ne znači da je on lično bio tvorac tog “SMS projekta”, ali iz perspektive njegovog profila, nije isključena barem idejna motivacija. Dakle, u primitivizmu i konfrontaciji samoproglašenog intelekta, na prelazu između njegovog “arapskog” u “bosansko” izražavanje kvaziintelekta, takvu jednu monstruoznu poruku, ako je napisana, mogao je da “stvori” npr. poremećeni religiozni zločinac, profilnog sklopa kao spomenuti, od FR-a “imenovani” neki tamo npr. kvaziintelektualac.

Druga strana medalje “prijetećih poruka”

Pod pretpostavkom da su poruke napisane i da je “autor” ili “više njih” znao kome, zašto i šta piše, postavlja se pitanje, kako su ti “autori” bili sigurni da neće biti otkriveni?

Jedini odogvor je taj, da je ta organizacija imala odgovarajuću tehničku opremu, koja je mogla da “sakrije” tragove “mobilne” telefonije tj. SMS-ova.

Indicija, da je takvo nešto bilo moguće u informacijskog centrali sektaške organizacije SSB, potkrepljuje od prije nekoliko mjeseci objavljeni tekst i faktura o poručenoj prislušnoj opremi i uređajima za ometanje mobilne telefonije od strane ove organizacije, a koju je objavio faktor.ba.

Osi toga, još je čudnije, kako ti “sektaško-mafijaški” autori SMS-ova znaju brojeve telefona “targetiranih” tužioca?

Normalno, sektaški bilten, kao mjesto gdje se informacije mogu dobiti i prije nego se neki događaji dese (npr. eksplozija bombe pred diskotekom u Banovićima) pada automatski u status “sumnjivca”, ali i već poznate afere sa “mobilnim” sredstvima koje se stavljaju na teret pojedinim službenicima Tužilaštva BiH, a koji su okvalifikovani kao kadrovi spomenutog sektaško-mafijaškog aparata u BiH.

Dolazi se do frapatnog zaključka da u 21-om vijeku, Tužioci BiH, dobivaju prijeteće poruke i da o tome informišu sektaško-mafijaški bilteni, a da nijedna policijska institucija nije označena kao institucija koja provodi kvalifikovanu i profesionalnu istragu. A što je jedini ispravni slijed događaja.

Pod uslovom naravno, da i kadrovi “istražnog tima” i “targetirani tužioci” nisu dio te antibosanske sekte.

O kome se radi i o kakvoj opasnosti za ideju BiH i posebno za “život” bosanske ideje u nacionalnom biću bosanske nacije, posebno najbrojnijeg naroda, govori i nedavno saopštenje partije “Narod i pravda” bivšeg premijera Sarajevskog Kantona, koji je nakon razlaza sa SDA, oformio vlastitu stranku:

– Građani sada već vrlo dobro znaju da su SBB i Avaz neke od najštetnijijh stvari koje su zadesile našu državu, Bošnjake posebno, jer predstavljaju beskrajni izvor laži, spletki, političkih smicalica, spinova I podmetanja po svaku cijenu, koje urušavaju i obezvrijeđuju sve moralne vrijednosti našeg društva, ali koje srozavaju u samo blato naš politički sistem i da kao takvi predstavljaju sramotu za naš narod. Zbog toga, Narod i Pravda poziva još jednom, sve čestite ljude, članove SBB-a, da se ograde od zločinačkih, lažnih i beskurpuloznih igara, kao i neprekidnog razvlačenja pameti našem narodu koje dolaze iz Avaza i SBB-a. Da kažu dosta, da pokažu svoju čast i hrabrost, da se ograde od brutalnog nasilja koje nad građanima BiH već godinama sprovodi Radončić. Vrijeme je da kazemo “dosta” i “ne” u naše ime. Vrijeme je da prestanemo da kupujemo, finansiramo i samim tim podržavamo, kao saučesnici, ovu zločinačku mašineriju, koja se krije iza imena “medijska kuća” – zaključuje se u saopćenju Naroda i pravde. 

Naravno, narcisoidni FR, “ne konta” da mora da se integriše u društvo u koje je ljubazno primljen kao naturalizovani građanin. Te da kritikovanje njegovog kontroverznog i za njegovu novu domovinu štetnog djelovanja (blago rečeno) ne znači ništa manje, ni više:

Da, mi te ne želimo, hoćemo da te srušimo kao političara, jer to nije dobro za Bosnu i Hercegovinu.

Da, ti si napravio Toranj, tako što si digao kredit od naših para i napravio dobar i unosan biznis, ali nama ne trebaju graditelji kreditnih Tornjeva i osnivaći amoralnih biltena; nama trebaju političari koji su dio ovog podneblja, koji nisu povezani s kriminalom, koji nisu skrojili vlastiti imidž preko amoralnih i kriminalnih vlastitih medija, pljujući i lažući po svemu, svakome što je imalo vrijednost probosanske identifikacije. Nama ne trebaju političari, koji se “razvedu” za radi fotelje, te izfingiraju višemilionske kupoprodajne ugovore i na kraju “puste” da “gore” državne institucije! Te i nakon toga, ko kakva budala, pravi hvalospjeve o vlastitome poštenju i drugim glupostima.

I kao zadnje, trebaju nam političari koji u genima imaju bosansku ideju; koji govore jedan od dijalekata iz Bosne i Hercegovine. 

25 godina života u BiH je malo da bi se dobili ti kvaliteti, Najbolji prmjer da je to nemoguće je FR i njegova sektaška organizacija koji su svu energiju usmjerili i okrenuli protiv širokogrudnosti onih koji su ih primili. FR (Fildžan Republika – Fahrudin Radončić) je možda dio lekinih tradicija, ali naših nije. Kao odgovoran čovjek ili političar, a što nikad nije bio, FR bi možda za promjenu trebao da se posveti gradnji drugog tornja, ili da napusti BiH, jer mu i tako nije po volji, ili jednostavno da “pokloni” koorporaciju Dnevni Avaz (asocijalni stranačko-mafijaški bilten) državi BiH. Jer, u principu, to je vlasništvo države i građana Bosne i Hercegovine, te nije u redu, da služi uništavanju te iste države i njenih građana. Članovi SBB-a, velikatorkinje “bošnjačkog kredibiliteta” spomenutog aktera, trebaju da na trenutak zaborave “KM-ove” i nadu da će im “upasti” u novčanik ili negdje drugdje, te se barem sebi, izvinuti za izdaju vlastite domovine i vlastitog naroda. Čast SBB pojedincima, koji su drugačiji, ali nema ih, osim na stranicama sektaškog biltena.

A Tužilaštvo BiH?

Tužilaštvo BiH treba da se oslobodi političkih uticaja, raščisti svoj kadar i oslobodi se “kupljenih”, “šovinističkih”, “nacionalističkih” i “sektaško podobnih” kadrova, te umjesto FR-u i njegovoj sekti, da služi većini normalnih građana ove države. Na stranu što je degutatno i zamisliti da postoje nosioci takvih funkcija, a koji bi bili u stanju da zbog ličnih interesa, od istine naprave nepravdu, od kriminalca naprave nevinog, i obrnuto. Nespojivo s demokratijom i čašću jednog tužioca ili sudije…Ali u FR-ovom sistemu vrijednosti, takvi su u masovnoj produkciji.