Hasan Salihamidžić: Pustite nas da radimo svoj posao, 8. jula ćemo imati trenera

Share

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić rekao je za njemačke medije da ima sjajan odnos s trenerom Juppom Heynckesom, ali nije mogao odgovoriti na pitanje o sudbini Holanđanina Aarjena Robbena.

Jupp Heynckes je na klupu Bayerna stigao u toku prve polusezone kada je zamijenio Carla Ancelottija. Kada je preuzeo aktuelnog prvaka Njemačke, odmah je rekao da će ostati isključivo do kraja sezone.

S obzirom na to da su rezultati Bayerna nakon toga fantastični, navijači bi rado vidjeli Heynckesa na klupi i nakon ove sezone, što je u ovom trenutku nerealna opcija. Salihamidžić kaže da se navijači ne trebaju brinuti.

“Svaki dan razgovaramo sa Juppom i sretni smo što imamo jednog zaista velikog trenera. Pored toga, on je i u ljudskom, ali i trenerskom smislu ono što treba Bayernu. Pustite nas da radimo svoj posao, a ja vas uvjeravam, kada dođe 8. juli mi ćemo imati trenera”, istakao je sportski direktor Bayerna.

Kao mogući Heynckesov nasljednik na klupi Bavacara spominje se trener Hoffenheima Julian Nagelsmann, a ranije je spominjan i Thomas Tuchel.