Huawei: Uskoro predstavljenje novih pametnih telefona

Share

Krajem marta očekuje nas predstavljanje nove generacije Huaweijevih pametnih telefona iz P serije, od kojih bi jedan model trebalo da ima tri zadnje kamere.

Huawei će krajem marta na konferenciji u Parizu predstaviti novu generaciju pametnih telefona iz P serije. Nakon uspješnih modela P10 i P10 Plus, sljedeća generacija bi trebalo da nosi naziv P20, čime u toj firmi žele da naglase velike novitete i napredak koji pripremaju sa nadolazećom generacijom pametnih telefona.

Huawei P20 bi tako trebao da bude prvi telefon na svijetu koji će imati tri zadnje kamere ukupne rezolucije 40MP, sa petostrukim hibridnim zumom (optički i digitalni), dok će sa prednje strane biti smještena kamera za selfije od 24MP. Kao i u slučaju prethodnih modela, sve kamere će biti napravljene u saradnji sa Leicom, što garantuje kvalitet fotografija.

Model Plus imaće ekran dijagonale šest inča, pokretaće ga Kirin 970 procesor i Googleov mobilni operativni sistem Android 8.1 Oreo.

Zahvaljujući odličnim telefonima, Huawei je proteklih godina osigurao sebi treće mjesto na tržištu, ali njihovi planovi su mnogo veći, jer u budućnosti žele da prestignu Apple i Samsung, kako bi postali vodeća firma na globalnom tržištu.

U ostvarenju tog plana dosta bi trebalo da im pomogne nova generacija telefona iz P serije, u kojoj se mogu očekivati tri modela: P20, P20 Plus i P20 Lite.