Osvrt na udruženje Asker: Bezgrešna bića u rukama vehabija

Osvrt na udruženje Asker: Bezgrešna bića u rukama vehabija
Share
Piše: Dragan Sladojević

Vidjeli smo grupicu golobradih dječačića i nekoliko njihovih bradatih učitelja. Vidjeli smo djecu koja trče po blatnjavom stadionu, s auto-gumama u promrzlim rukama. Vidjeli smo ih kako jedva dolaze do vazduha dok gutaju ćevape, kao da su im prvi put u životu servirani.

Sve je to prikazano u 20 minuta dramatičnog video-snimka, nastalog kod Tešnja, gdje je nevješto, vjerovatno nenamjerno, upakovan sav čemer i jad našeg društva. Društva koje je siromašno, pa se njime lako može dirigovati. I krenimo redom.

Udruženje za (navodni!) razvoj fizičkih i pozitivnih moralnih osobina “Asker BiH” stoji iza ove kontroverzne obuke. Obuku, pored toliko fakultetski obrazovanih, a nezaposlenih učitelja, obavlja grupa muškaraca sumnjivih namjera.

Baš ti, koji promovišu “razvoj moralnih osobina”, izveli su tuđu djecu da se muče, u proljećnim trenerkama, bez rukavica, prevrćući kamionske gume usred januara.

Izmučene mališane počastili su suvim ćevapima i tako dokazali da, ako ćemo se našaliti, s razlogom u nazivu udruženja stoji “razvoj fizičkih osobina”.

Ko god je dozvolio da se na ovako surov način iskorištava najranjivija kategorija našeg društva, naša mladost, zaslužuje kaznu.

Vide li ovo ombudsmani i udruženja za zaštitu najmlađih i zašto već danima ćute? Da li je za njih ono što je prikazano u spornom video-snimku poželjan način postupanja sa djecom?

Kada se svemu tome dodaju tvrdnje mnogih, a po kojim je riječ o vojnoj obuci, koja se izvodi u režiji vehabija, onda će za policijske inspektore i tužioce biti posla napretek.

Mada, sudeći po dosadašnjim iskustvima, sve će imati epilog “tresla se gora, rodio se miš”. Da živimo u ozbiljnoj državi, još juče bi se znala imena “bradatih učitelja” i bilo bi utvrđeno za šta to oni pripremaju naivna bezgrešna bića.

Izvor: nezavisne.com