Ibrahimović: Radujem se što ću osvojiti SAD, kao što sam osvojio Europu

Share

Zlatan Ibrahimović odmah po dolasku iz Manchester Uniteda u Los Angeles Galaxy počeo je davati izjave u svom stilu. Tako je u intervjuu za internet stranicu MLS-a kazao da se raduje što će osvojiti Sjedinjene Američke Države, kao što je osvojio i Europu.

skusni 36-godišnji napadač odlučio je raskinuti ugovor s Manchester Unitedom i karijeru nastaviti u Los Angeles Galaxyju, jednom od najtrofejnijih američkih klubova.

Izuzetno sam uzbuđen. Znam s čime sam došao i znam šta mogu da uradim. Ovo je samo još jedna nova avantura za mene, novi izazov. Radujem se što ću osvojiti SAD, baš kao što sam osvojio Europu”, rekao je Ibrahimović.

Ove sezone Ibrahimović je imao mnogo problema sa povredama, odigrao je svega sedam utakmica za Manchester United.

“Poslije 20 godina u Europi, gdje sam igrao za najbolje klubove s najboljim igračima i toliko toga osvojio, bilo je vrijeme da promijenim kontinent i preselim se u MLS. Za mene nije bilo nikakve dileme, Galaxy je pravi tim i zato sam ih izabrao. Nisu imali potrebe da oni biraju mene”, kazao je Ibrahimović i dodao da mu je David Beckham pomogao u donošenju odluke:

“Upoznao sam Beckhama dok sam igrao u Paris Saint-Germainu i mnogo mi je pričao o Galaxyju i iskustvu koje je imao u Americi. Govorio je sve pozitivno i kazao mi da bih trebao preći tamo jednog dana. Takve riječi vam olakšaju odluku kada birate sljedeću destinaciju. Ovo se trebalo dogoditi i ranije, ali nije.”

Zlatan Ibrahimović je tokom bogate karijere igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG i Manchester United. U klupskom fudbalu osvojio je sve osim Lige prvaka. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola.