Komšić o fašistoidnom primitivcu iz Srbije: Nažalost, svakakvo ljudsko smeće može da vršlja po ovoj zemlji

Komšić o fašistoidnom primitivcu iz Srbije: Nažalost, svakakvo ljudsko smeće može da vršlja po ovoj zemlji
Share

„Nažalost, svakakvo ljudsko smeće može da vršlja po ovoj zemlji! I još da bude izdajnički dočekano od zvaničnika ove zemlje“, rekao je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić za novinsku agenciju Patria, dodajući da ne zna šta je tu gore, jedno ili drugo.

Vulin je u petak predvodio delegaciju Ministarstva odbrane Srbije na proslavi Dana 3. pješadijskog (RS) puka u Banjoj Luci.

Srbijanski ministar smatra kako je vojska RS-a uspjela da sačuva opstanak srpskog naroda, a rekao je da je uspjela da „spriječi završetak genocida i protjerivanja koji se nad njim vršio još od Prvog, pa i u Drugom svjetskom ratu“ !?

Na obilježavanju 3. pješadijskog puka u Banjoj Luci prisustvovala je i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, kao i kompletno političko rukovodstvo manjeg bh. entiteta.

Govor Vulina izazvao je oštre reakcije na društvenim mrežama, kao i to što ministrica Pendeš nije reagirala na Vulinove izjave. Sa područja Banje Luke devedesetih je protjerano oko 75.000 Bošnjaka i Hrvata, a mnogi od njih su i ubijeni. Vulin tokom govora nije spomenuo niti jednu od tih žrtva.

Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju osudio je kompletno civilno i vojno rukovodstvo bosanskih Srba za genocid i etničko čišćenje nad nesrpskim stanovništvom tokom rata u BiH, a Haški tribunal za zločine u BiH je sudio i predsjedniku Srbije Slobodanu Miloševiću, koji je umro prije izricanja presude.

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić srbijanskog ministra Vulina nazvao je – ljudskim smećem.

„Nažalost, svakakvo ljudsko smeće može da vršlja po ovoj zemlji! I još da bude izdajnički dočekano od zvaničnika ove zemlje“, rekao je Komšić za novinsku agenciju Patria, dodajući da ne zna šta je tu gore, jedno ili drugo.

„A kada vidimo šta se radi od strane bh. zvaničnika u Bleiburgu, onda je ta slika kompletna“, smatra Komšić, podsjećajući da je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović juče bio u Južnoj Austriji, gdje se okupilo hiljade desničara kako bi na kontroverznoj komemoraciji odali počast hrvatskim fašistima i civilima koje su ubili jugoslavenski partizani krajem Drugog svjetskog rata 1945. godine.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je nedavno da Vulin do daljeg nije dobrodošao u Hrvatsku, te da će biti vraćen sa granice ukoliko pokuša ući u zemlju.

U noti upućenoj Ambasadi Srbije u Zagrebu, hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova je osudilo Vulinovu izjavu da o njegovom dolasku u Hrvatsku može odlučiti vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, a nikako hrvatski ministri.

Izvor: Agencije