Liga Prvaka: Kako je UEFA vidjela nastup Edina Džeke protiv Shakhtara?

Share

Bh. napadač Edin Džeko sinoć je još jednom bio heroj svoje Rome, koju je odveo u četvrtfinale Lige prvaka u kojem rimski klub nije bio još od 2008. godine.

Edin Džeko je je u 52. minuti utakmice protiv Shakhtara bio strijelac jedinog gola na utakmici koji je Romi bio dovoljan da prođe dalje nakon poraza 2:1 u prvom meču, a zahvaljujući njemu, naš reprezentativac je proglašen igračem utakmice.

Na zvaničnoj stranici UEFA-e je u izvještaju utakmice navedeno da je Edin Džeko bio ključni igrač susreta, uz kratko obrazloženje.

“Čovjek odluke. Džeko je bio u sjeni većim dijelom utakmice, ali tempirao je pravi trenutak kada će eksplodirati. Ovo nije prvi put da Bosanac pravi razliku na terenu ove sezone, jer je svojim golovima protiv Chelseaja već pomogao Romi da prođe grupu. Ovaj gol će im dati još više samopouzdanja pred četvrtfinale”, piše Uefa.com.

Edinu Džeki je pogodak protiv Shakhtara bio četvrti u ovoj sezoni Lige prvaka. Zanimljivo, bio mu je i prvi gol u karijeri koji je postigao u knockout fazi Lige prvaka.