Senad Lulić: Odluka o povlačenju se neće promijeniti

Share

Kapiten Lazija Senad Lulić poručio je da nema namjeru praviti medijsku pažnju oko sastanka njega i selektora Roberta Prosinečkog.

“Pročitao sam ranije u medijima da novi selektor Prosinečki planira razgovarati s Vedadom Ibišević i sa mnom. Međutim, mene niko nije zvao. Spreman sam i bila bi mi čast da sjednem s njim kako bismo razgovarali. Ipak, to neće promijeniti moju odluku o kraju reprezentativne karijere. S njim se mogu naći, ali moja odluka o reprezentaciji je rečena i taj razgovor ne bi ništa promijenio”, rekao je Senad Lulić.

Naš veznjak je istakao da ne bi volio preko medija da se prepucava s bilo kim pa tako ni sa selektorom.

“Nisam nikad bio takav, niti ću biti. Samo ne želim da se o Senadu Luliću stvori pogrešna slika u javnosti, jer dobijam informacije da sam ja trebao nazvati Roberta i da to nisam učinio. To nije tačno. Nisam se čuo s njim, niti dogovarao da se negdje vidimo, što je i logično, jer nismo imali kontakt. Ponavljam, moja odluka o reprezentaciji stoji i dalje te taj razgovor ne bi ništa ni promijenio. Ali sam u svakom slučaju spreman popričati s njim”, poručio je Lulić.

Senad Lulić je još jednom ponovio zašto se oprostio od državnog dresa.

“Kao što sam već napisao, od reprezentacije sam se oprostio kako bih dao priliku mlađim igračima koji imaju veliki potencijal. Najbolji primjer za to su ove posljednje utakmice protiv Meksika i Sjedinjenih Država gdje su mlađi igrači pokazali da se na njih može računati. Ja sam donio odluku i iza nje stojim”, poručio je Lulić.