Najava izložbe: Vjeran Čengić – Notitia Intuitiva

Najava izložbe: Vjeran Čengić - Notitia Intuitiva
Share

U petak 13. travnja 2018. u 20:30 sati otvara se samostalna izložba Vjerana Čengića “Notitia Intuitiva” u Centru za mlade BUNKER, Ulica Savke Dabčević Kučar 8, Samobor.

Vjeran Čengić jedan je od dvoje nagrađenih autora na 4. trijenalu autoportreta Pojam o sebi na koji se prijavio rekordan broj umjetnika – ukupno 190, a na kojem je izlagalo 75 autora iz Hrvatske i regije. Nagrada koju je dodijelio žiri 4. trijenala autoportreta (Sonja Švec Španjol, autorica izložbe i Nikolina Šimunović, kustosica Galerije Prica) samostalna je izložba u organizaciji Galerije Prica, POU Samobor.

Izložba Vjerana Čengića “Notitia Intuitiva” u Centru za mlade BUNKER ostaje otvorena do 6. svibnja 2018.

O izložbi:

“Živim čistim bojama, titravim površinama, pastuoznim nanosima, grebanjem, struganjem i urezivanjem Vjeran Čengić tumači vlastiti duhovni svijet kroz bogatstva svijeta prirode. U vrijeme kada je sve podređeno brzini, proizvodnji, brzoj zaradi i tržištu, pri čemu umjetnost vrlo često prva poklekne prilagođavajući se zahtjevima tržišta i aktualnih trendova, Vjeran djeluje mimo glavnih strujanja, slikajući prema vlastitom unutarnjem nahođenju. Povratak slikarstvu označen je pulsirajućom životnom energijom koju umjetnik unosi u svoja djela prepuštajući se impulsu aktivnog stvaranja. Uživanje u boji i njezinom bogatstvu, te potencijalu i svim njezinim vrijednostima dvosmjeran je proces u kojem umjetnik proniče u životne istine potičući pritom pojedinca na vlastitu interpretaciju djela, a u krajnjem slučaju i autorefleksiju.” (iz predgovora izložbe Sonje Švec Španjol)