Nova emisija o kulturi i umjetnosti: KolibriS

Nova emisija o kulturi i umjetnosti: KolibriS
Share

Potaknuti prvenstveno iznimno suženim medijskim prostorom za predstavljanje likovne umjetnosti i projekata, a potom i pandemijom koronavirusa koja je primorala mnoge umjetnike da svoje projekte prebace u online svijet, mali tim entuzijasta osmislio je, a potom sredinom lipnja i lansirao novu emisiju o kulturi i umjetnosti KolibriS

Idejni začetnici su: Igor Vuk (produkcija i realizacija) i Sonja Švec Španjol (urednica i voditeljica), dok je akademska umjetnica Mateja Rusak iz Varaždina autorica vizualnog identiteta emisije. Emisiju KolibriSpokrenuli smo kako bi predstavili kvalitetne umjetnike i projekte, ali i obradili ključne probleme s kojima se susreću svi koji djeluju u području kulture i umjetnosti.

Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg predstavljamo samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađujemo neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sistema obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd.

Također, namjera ove emisije je decentralizirati hrvatsku likovnu umjetnost ugošćivanjem umjetnika i djelatnika u kulturi iz cijele zemlje kako bismo ukazali na kvalitetne pojedince i projekte koji se odvijaju diljem Hrvatske.

Emisija se emitira jednom tjedno – četvrtkom prijepodne na youtube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCX1r5U-wM53ris761C21EqQ i traje 50 minuta.  

Do sada objavljene emisije:

Sonja Švec Španjol