O emisiji KolibriS

Share

Od početka 2021. godine emisija KolibriS ostvarila je suradnju s produkcijskom firmom Broadcast.hr  (produkcija i marketing emisije KolibriS) zahvaljujući kojoj se emisija KolibriS snima u novom profesionalnom studiju. Također, pojačanje tima KolibriS je došlo u vidu postprodukcije koju radi Abant Studio (Tomislav Židanić).

Kako izgledaju pripreme za pojedinu emisiju možete vidjeti u traileru čiji je snimatelj i producent Tomislav Židanić: 

Uz dosadašnje četiri televizije (Kanal Ri, Varaždinska TV, Dubrovačka televizija i Trend TV) emisija KolibriS ostvarila je suradnju s TV Jadran na kojoj gledatelji od početka veljače mogu pratiti emisiju KolibriS.

Također, emisija KolibriS širi područje umjetnika koje ugošćuje, pa će gledatelji u narednim emisijama, uz likovne umjetnike, moći upoznati iznimno kvalitetne umjetnike i umjetnice iz područja glume, filma, književnosti, glazbe i inih umjetničkih sfera.

O emisiji

Emisija Kolibris je osmišljena kao koncept koji će proširiti i upoznati javnost sa područjem i djelovanjem umjetnika koje ugošćuje. Gledaoci će u narednim izdanjima imati mogunosti, pored likovnih umjetnika da se  upoznaju sa mnogim  kvalitetnim umjetnicima iz područja glume, filma, književnosti, svijeta muzike i drugih umjetničkih sfera.

Emisija KolibriS pokrenuta je s ciljem predstavljanja kvalitetnih umjetnika i projekata, ali i obrade ključnih problema s kojima se susreću svi koji djeluju o ovom području. Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg predstavljamo samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađujemo ključne teme poput nezavisnog djelovanja, percepcije i valorizacije umjetnosti u javnosti, te važnosti umjetnosti u životu pojedinca.

Jedinstvenost emisije KolibriS leži u činjenici da ju vodi osoba iz struke – nezavisna kustosica i povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, koja kroz zanimljiv i ugodan razgovor otvara relevantne teme i stavlja u fokus samog gosta-umjetnika. Dok je šira javnost u pravilu upoznata s bogatim umjetničkim opusima naših umjetnika (slikara, kipara, glazbenika, glumaca, književnika…) emisija KolibriS omogućuje upoznavanje i samih umjetnika – tko su, koje su njihove nade, želje, strahovi i strepnje, s kojim problemima se suočavaju u životu, što ih inspirira i potiče na stvaranje…

Također, namjera ove emisije je decentralizirati hrvatsku umjetnost ugošćivanjem umjetnika i djelatnika u kulturi iz cijele zemlje kako bismo ukazali na kvalitetne pojedince i projekte koji se odvijaju diljem Hrvatske.

Tim KolibriS:

Urednica i voditeljica: Sonja Švec Španjol

Vizualni identitet: Mateja Rusak

Produkcija i marketing: Broadcast.hr

Postprodukcija: Tomislav Židanić – Abant Studio

Emitiranje na televizijama:

Kanal Ri – petkom u 14:45h / ponedjeljkom u 18:50h – repriza

Varaždinska televizija – petkom u 15h / utorkom u 13:10h – repriza

TV Jadran – subotom u 13h

Dubrovačka televizija – subotom u 15h / srijedom u 15h – repriza

Trend TV – subotom u 19:15h

Premijere novih emisija KolibriS možete pratiti svaku srijedu s početkom u 20 sati na youtube kanalu emisije KolibriS: https://www.youtube.com/c/EmisijaKolibriS/  (pretplata je besplatna).

Sonja Švec Španjol