Holandija: Roman “Ključ besmrtnosti” predstavljen u Nijmegenu

Share

Roman ”Ključ besmrtnosti” autora Harija Slipičevića je u drugom mjesecu došao na prvo mjesto najprodavanijih naslova na najvećoj bh. online platformi za prodaju knjiga Knjiga.ba

Sala hotela ”Van der Valk” u holandskom gradu Nijmegenu bila je tijesna da primi sve koji su željeli prisustvovati promociji romana. Za predstavljanje romana bili su zaduženi književnik Halil Džananović i Smail Špago, dok je o autoru govorio Denijal Behram. Promociji je prisustvovala i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Holandiji Mirsada Čolaković, koja se prigodnim riječima obratila okupljenima.

Promocija koju je vodio Adis Lizde bila je uveličana bogatim kulturno-umjetničkim programom u kojem su učestvovali brojni umjetnici poput pjevačice Petre Terpstra, profesora Seada Siočića na harmonici te humoriste i dokumentariste Osmana Džihe.

”Bila je to divna noć. Pozitivna energija je zracila prepunom salom zato se želim zahvaliti svima koji su omogućili ovu promociju ”Ključa besmrtnosti”. Slijedi još promocija, a nadam se da će roman nastaviti da nalazi svoj put do publike u ovom tempu”, rekao je Hari Slipičević.

O romanu:

Roman “Ključ besmrtnosti” Harija Slipičevića uzbudljiva je akcijska priča o opasnoj potrazi za misterioznom drevnom knjigom koja čuva tajnu vječnog života – “Knjigom mrtvih”. Vješto napisan roman prati Maca Lewita, profesora historije iz New Yorka koji bude uvučen u rješavanje misterije oko jedne od najbolje čuvanih tajni na svijetu. Uzbudljiva i napeta radnja drži čitaoca u iščekivanju, stranicu za stranicom do samog kraja koji sadrži neočekivan obrat i otkriva sasvim nov pogled na istoriju našeg svijeta.

“Ključ besmrtnosti” je prvi dio trilogije u nastajanju koja žanrovski i tematski osvježava regionalnu književnu scenu te nudi obilje avanture, misterije i akcije koja čitaoce neće ostaviti ravnodušnim.