Pravda za Davida: Veliko okupljanje pod nazivom “Banja Luka se budi”

Pravda za Davida: Veliko okupljanje pod nazivom “Banja Luka se budi”
Share

Na Trgu Krajine u Banja Luci okupilo se više hiljada građana iz čitave Bosne i Hercegovine kako bi roditeljima pokojnog Davida Dragičevića dali podršku u traženju istine oko “nerazjašnjene” smrti ovog mladog čovjeka.

Okupljanje i ovog 27. dana po redu proteklo je mirno i bez incidenata, a građani su ponovo poručili da će se okupljati sve dok se ne sazna istina u slučaju Davida Dragičevića. Podršku ovom događaju dali su građani iz svih krajeva BiH: Banjaluke, Prijedora, Modriče, Zenice, Sarajeva i drugih gradova BiH.

Kako stvari stoje, čitav “scenario” povodom ovog tragičnog događaja, biće rješen kad se otkrije “vjerodostojnost i timing” snimaka nadzornih kamera, razjasni uloga “opljačkane” kuće i onih koji su bili u to vrijeme u kući, kao “ukućani” ili kao “izvođaći radova”. Posebno važno je utvrditi da li se radi o pokojnom Davidu, prilikom izlaska iz kuće. Ne prejudicirajući “karakter” ovog nesretnog događaja, mora se uzeti u obzir da je previše nelogičnosti u verziji koju su prezentovali nadležni organi.

“Gospodo, Filipe Ćulume ,Željko Karan, Đorđe Rađenu ukućani iz kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje, Darko Ćulume, Dragane Lukač, Darko Ilić, Dalibore Vrećo-vi ste saučesnici u ubistvu” rekao je Davidov otac i dodao da je David nosio transparent za Nikolu Đurovića i Jovana Arbutinu, te da neće dozvoliti da iko više nosi transparente. Zahvalio se, kako je rekao, svim poštenim ljudima u MUP-u koji mu pružaju podršku i daju informacije.

Na skupu su poručili da će se u ponedjeljak u 15:00 h okupiti ispred zgrade Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i tražiti pravdu za Davida Dragičevića.