Predsjednik Kosova: Istina o ubistvu Olivera Ivanovića će nekoga da boli

Predsjednik Kosova: Istina o ubistvu Olivera Ivanovića će nekoga da boli
Share

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da će uskoro biti otkriveno ko su ubice lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kao i da će istina nekoga boljeti.

On je u intervjuu za N1 kazao da su motivi zločina kriminalne prirode.

“Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Za sada nema indicija koje bi aludirale na etnički motivisan slučaj, ali prve informacije ukazuju na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo sa srpskim vlastima, kako bi dobili adekvatne informacije. Istina će izaći na vidjelo, iako će nekoga to boljeti”, rekao je Tači.

Tači je kazao da se radi o preliminarnim podacima istražnih organa.

“Dalje ne mogu da govorim. Tu su i relevantne institucije koje će dati svoje rezultate. Međutim, možda postoje i kriminalne strukture povezane sa određenim političkim krugovima”, izjavio je on.

 

Kako pišu mediji, pokojni Ivanović je prije ubistva izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za “Vreme” rekao da na Kosovu postoji nevjerovatan osjećaj ugroženosti i straha kod naroda.

Kako je naveo, “ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje”.

Srbijanski mediji i dio aktuelne vladajuće politike u Srbiji su odmah nakon atentata prejudicirali moguće krivce i ovaj tragični slučaj “ubacili” u okvire opštepoznate “antisrpske i etničke” populističke politike koja je na snaži u Srbiji i regionu, a koja time otežava identificiranje krivaca u ovakvim slučajevima.