SBB-ov kandidat: Njegovi “međunarodni kontakti u Crnoj Gori”, kao internacionalna referenca

SBB-ov kandidat: Njegovi "međunarodni kontakti u Crnoj Gori", kao internacionalna referenca
Share

“Usporeni” Mato Đaković pitao je još uvijek “političara” Radončića da li je on kandidat za Člana Predsjedništva BiH, a ovaj je, kao i uvijek, vrijeđajući inteligenciju prosječnog ljudskog bića odgovorio “Nisam još odlučio, da SBB odluči da me kandiduje“.

Prema našim izvorima ispred SBB-a biće kandidovan taj kontroverzni, uvijek s kriminalom i aferama u vezu dovedeni, protivnik institucionalne vladavine zakona i institucija BiH. Razlog da se još nisu oglasili povodom ove, za BiH, štetne političke konotacije, je “rok” za podnošenje žalbe na kontroverznu oslobađajuću presudu povodom optužbe za udruživanje u kriminalnu grupu i konsultacije koje se odnose na još uvijek nepoznatog kandidata ispred Čovićevog HDZ-a, inoficijelnog poslovno-političkog partnera nesuđenog Predsjednika bošnjačke Fildžan Republike, sa granicama koje se vide s tornja, kao njegove najveće reference za bavljenje politikom!?

Na žalost, zbog poslovnih razloga, naš saradnik je bio “primoran” da odgleda ovu “s brda, dola” sklepanu “promociju” od strane “prevaziđenog” Đakovića, a u cilju separatističkih ambicija iz manjeg entiteta, a čiji je indirektni protagonist i FR, a kako bi “konačno” dobio vlastitu “teritoriju”, pa makar to bio i dulum zemlje, ali gdje je on “glavni i odgovorni” urednik.

Ipak, prema našim informacijama, u SBB-u se javila frakcija koja je konačno shvatila da s čovjekom kao što je FR, ova organizacija, nema nikakvih šansi na političkom djelovanju, niti na sljedečim izborima.

U slučaju kandidovanja s kriminalnim hipotekama “obilježenog” BiH tajkuna, SBB kao politička organizacija teško da će imati neki značajan udio u vlasti, nakon oktobarskih izbora, a što je za dalju sudbinu BiH poželjan ishod situacije.

S druge strane, u toj organizaciji ne postoji ni jedan respektabilni kandidat, a koji bi ostalim kandidatima na budućim izborima mogao da “parira”.

Uzimajući u obzir, da FR, čovjek sa “upitnim” obrazovanjem i inteligencijom, ali vjerovatno sa “high-level” manipulativnom i kriminalnom energijom nema nikakve šanse da uđe u Predsjedništvo BiH, jer ponovo prosipa “šuplje” o nekakvim imaginarnim milijardama investicija, njegovim međunarodnim kontaktima na povremenim odlascima u inostranstvo (Crna Gora), ili njegove “ublehe” o nekakvom dogovoru “tri naroda”, jasno je da je on daleko od realnog shvatanja aktuelnih društvenih i geostrategijskih kretanja u politici i sociologiji, i da živi u “ratu” iz 90-tih! I da “prosipa” laži kao i na prošlim izborima, a nakon 4 godine, osim sabotaža i destrukcije sistema, on i njegovi kadrovi nisu uradili ništa značajno za građane BiH.

“Podmetnuta” populistička kandidatura Arapovićke, žene koja po SBB-ovom pravilu ne nosi “pirsing” (kao antibošnjački element, kako je pisao bilten ove organizacije za jednu drugu ženu) na pupku (znači Arapović nema pirsing na pupku, po toj logici, te je to i provjereno), a koja kao žena, na degutantan način promoviše “kult ličnosti” tog naturalizovanog došljaka u BiH, dovela je do toga, da su moderne i emancipovane žene u privatnim razgovorima došle do zaključka da je taj način odnosa jedne žene prema voždu te organizacije, odnosno, sekte, prilično “upitan” i “zavisan”. Drugim riječima, ova gospođa je već unaprijed “ukaljala” vlastite reference za neko političko djelovanje. Promovisanjem velikonacionalističke žene- Bošnjakinje, u stvari, Arapovićka, slijedi put stvaranje neke jednonacionalne ekstremističke Fildžan Republike (FR), a čiji će “vladar” biti, a ko drugi, nego nesuđeni “predvodnik” novih-starih patrijarhalnih i totalitarnih vrijednosti, poput Lekinih zakona, nepoznatih u Bosni i Hercegovini.

Ukratko, SBB i njen Predsjednik su relikti prošlosti, zasnovani na anticivilizacijskim vrijednostima. Upravo takav i takvi su dobrodošli kao “partneri” separatističko-aparthejdskim politikama aktuelnih promotora evropskih vrijednosti i državnosti entiteta, a na štetu svih građana Bosne i Hercegovine.