Svijet filma: Slavna igra “Call of Duty” uskoro postaje film

Share

Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih video-igara svih vremena, ratna akcija “Call of Duty”, uskoro postaje film.

“Call of Duty“, slavni FPS na kojem su generacije odrastale i u kojem se danas takmiče profesionalni gejmeri, postaje film, i to u produkciji kuće Activision Blizzard Studios, filmske divizije gejming kompanije Activision Blizzard.

Kako saznaje Variety, u toku su pregovori sa režiserom ovog ostvarenja, a za taj zadatak je izabran Stefano Sollima.

Stefano Sollima svakako zvuči kao odličan izbor, jer iza sebe ima uspješne krimi-serije kakva je “Gommorah”i odlični triler film Suburra“, a uskoro će se Holivudu predstaviti režiranjem nastavka filma “Sicario“.

Informacije o radnji filma “Call of Duty” još nisu poznate, ali je predsjednica Activision Blizzard Studios, Stacey Sher u ranijim intervjuima najavila da će film imati više scenarija i da još ništa nije odlučeno.

Stacey Sher i njeni saradnici su govorili o svojim ambicijama da megauspješnu igru pretvore u sopstveni filmski univerzum, koji bi možda trebao biti ravnopravan gigantima kakvi su Marvel i DC.

Ambicija očigledno ima mnogo, kao i ljubitelja širom svijeta, ali ostaje ta vječita rezerva u pogledu (ne)uspješnosti dosadašnjih filmova koji su rađeni po video-igrama. Stefano Sollima mogao bi da bude prvi dobar potez na putu prekidanja ove neslavne tradicije.