Zvizdić reagovao na pisanje Avaza: Sto puta ponovljena laž ne može se pretvoriti u istinu

Share

Zbog “sve učestalijih laži kojima dnevni list Avaz” bezuspješno pokušava da ospori napredak koji je Vijeće ministara BiH napravilo na putu evropskih i NATO integracija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić odlučio je reagovati, javlja faktor.ba.

Zvizdić ističe da je posljednja u nizu takvih laži da odgovori na Upitnik Evropske komisije nisu usvojeni na nivou vlada Federacije BIH i Hercegovačko-neretvanskog kantona, što predstavlja bezočnu manipulaciju u cilju diskreditacije pozitivnog napretka koji na putu BiH ka Evropskoj uniji donosi usvajanje odgovora na Upitnik.

– Iako zvanične informacije jasno potvrđuju da su odgovori na Upitnik usvojeni, na svim nivoima vlasti, pa tako i na Vladi FBIH, kao i na Vladi HNK, “avazovi” dezinformatori, vjerujući da se više puta ponovljena laž može pretvoriti u istinu, po ko zna koji put do sada, pokušavaju obmanuti javnost plasirajući zlurade izmišljotine. Ali, ono što očito ne znaju, jeste da se sto puta ponovljena laž ne može pretvoriti u istinu, jer laž uvijek ostaje laž – kazao je Zvizdić.

Dodao je da je zbog toga potrebno, u cilju ispravnog informisanja javnosti, još jednom ponoviti stvarnu istinu da je Vijeće ministara BiH kojim on predsjedava, zajedno sa drugim nivoima vlasti, poslije osam godina potpune blokade evropskog puta BiH, otvorilo evropske procese i stvorilo pretpostavke za dobivanje kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu, čime je nepovratno trasirana evropska perspektiva BIH.

– I na kraju, želim upoznati javnost da će se procesi, sasvim sigurno razvijati u dva pravca: Ja ću, kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH, zajedno sa ministrima u Vijeću ministara i drugim nivoima vlasti, i dalje nastaviti raditi na približavanju BiH Evropskoj uniji, na ekonomskom razvoju, otvaranju novih radnih mjesta, poboljšanju životnog standarda građana BiH, jačanju vladavine prava i kreiranju društva znanja i jednakih šansi za sve, dok će stranački bilten “Avaz”, očito pod neizbježnim utjecajem svog navodnog “vanjskog konsultanta”, nastaviti lagati o meni i partiji kojoj pripadam, kako to radi već godinama.  Na kraju će birači, kao i u prethodnim izbornim ciklusima, donijeti konačnu odluku. To je momenat kojem se posebno radujem, jer ćemo biti svjedoci da će doći prava istina, a nestat će laž, jer laž zaista uvijek nestane – zaključio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

Podsjećamo, ovaj kontrainformacioni medij organizacije SBB je poznat po opstrukcijama, odnosno, saboterskog razumijevanju menadžmenta, koji je često prisutan u građevinskoj industriji. Naime, biti menadžer znači biti konstruktivan, pokretać prema rješenju, a ne saboter, tj. onaj koji samo upire prstom u probleme, krivi durge, ali ne predlaže rješenja ili ne koristi uticaj da se problemi rješe. Ipak Vođa ove organizacije je nametnuo mentalitet koji je na njegovom nivou, a koji sa intelektualnim usavršavanjem i procesom studijskog zrenja nije nikad ni započeo.

Ali šta drugo očekivati od organizacije koja je nastala na destrukciji, ubistvima i kriminalu 90-tih godina.