Top Game u 2018. godini – Far Cry 5

Share

Far Cry je video igra koju smo svi mi bar jednom igrali i uživali u njenim avanturama, grafici, egzotičnim mjestima, plažama, šumama. Mnogi će se složiti kroz svaki dio koji je izlazio, ova je igra postajala sve bolja i sve popularnija među igračima.

Far Cry 5

Datum izlaska:  

27. Mart, 2018

Platforma:


Radnja nas ovaj put vodi u zamišljeni dio Montane, koja se zove Hope County. Kojeg kontroliše kult po imenu Project at Eden's Gate. Njega predvodi karizmatični otac Joseph, koji zagovara religijski fanatizam.

On vjeruje da svi moraju biti pripadnici njegovog kulta i da ih samo on može spasiti. Kroz radnju susrećete njegove pripadnike kako napadaju i teroriziraju ljude koji ne žele da budu dio kulta i koji se protive njegovim planovima. Naravno tu ste vi i vaša je misija da to sve promjenite. Kroz radnju će te susretati mnoge karaktere, a ono što je bitno napomenuti, određene koje spasite je vrlo važno poslije saslušati, jer svaki od njih će vam reći nešto u vezi toga mjesta, neku tajnu, ili nešto što vam može pomoći u idućim misijama. Igra će po svemu biti jako zanimljiva i sa puno detalja, ono što se dalo primjetiti po nekim snimcima po Youtube, vaš glavni lik će imati razne mogučnost od oružja, vozila, pomagaća, otvorenog svijeta i jako mnogo zanimljivih stvari, jedna je od njih je da morate spasiti psa po imenu Boomer koji postaje vaš prijatelj i pratilac.

Uskoro predstavljamo našeg sljedećeg GAMES favorita za 2018. godinu.