Bilal Šuman: Nećemo se unaprijed predati

Share

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u baražu za Svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj igrati protiv selekcije Norveške, odlučeno je danas žrijebom u Zagrebu.

 

Žrijeb u zagrebačkoj Areni donio je nekoliko zanimljivih duela. Mi nismo imali previše sreće i ako EHF odluči da naša selekcija bude učesnik baraža, moraćemo odigrati dvomeč sa sjajnom selekcijom Norveške.

Podsjetimo, EHF bi do kraja januara mogao konačno donijeti odluku ko će u baraž između BiH i Švicarske. Naša selekcija je na terenu zaslužila prolaz, ali se sve zakomplikovalo jer Tomislav Nuić nije bio u protokolu, a nastupio je u meču odigranom u Mejdanu.

Selektor bh. reprezentacije Bilal Šuman danas je izjavio za medije, kako smo izvukli reprezentaciju koja trenutno igra najljepši rukomet.

“Ulogu favorita moramo njima prepustiti. Samo pogledajte. Dva gola dijelila su ih od polufinala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Brza su ekipa i igraju fantastično. Nama nema druge nego da čekamo odluku EHF-a. Jedno znam. Ukoliko se sastanemo s ekipom Norveške, naši momci pokazat će snagu i borit ćemo se od prve minute. Pa šta bude, bit će”, rekao je Bilal Šuman.