Facebook uvodi nove promjene

Share

Svi korisnici društveno socijalne mreže Facebook uskoro će dobiti neke nove opcije i novine. Naime, radi se o sposobnosti prepoznavanja lica na fotografiji koja je objavljena na Facebooku i automatskog obavještavanja korisnika koji se nalaze na toj fotografiji, bez obzira jeste li tagirani ili ne.

Nije riječ o posve novoj funkciji već o novoj primjeni postojeće, koju Facebook koristi kako bi vam sugerirao koga tagirati na fotografiji. To će vam, nadaju se u Facebooku, pomoći ne samo da ne propustite fotografiju koju biste htjeli vidjeti i zadržati, već i u spriječavanju objave nepoželjnih fotografija.

”Uvijek poštujemo postavke privatnosti koje ljudi odaberu kad objavljuju fotografiju na Facebooku (bilo da ona uključuje prijatelje, sve ili samo neke), tako da nećete dobiti obavijest, ako niste uključeni u tu grupu, stoji na Facebookovom blogu”.

Ono što bi moglo biti korisno je Facebookovo nastojanje da spriječi otvaranje lažnih profila i objavu tuđe fotografije kao profilne. Nas zanima kako će riješiti problem koji se javlja kad korisnici kao profilnu fotografiju odaberu onu na kojoj je više od jedne osobe. No, prema svemu sudeći nećemo se morati previše brinuti oko toga. Ujedno bi trebala olakšati korištenje slabovidnim osobama jer omogućava opis ko je na fotografiji i bez tagiranja.

Ukoliko želite isključiti ovu funkciju, to ćete uskoro moći učiniti.

Također za praznično razdoblje koje je pred nama Facebook je pripremio niz novih prigodnih značajki.

Vjerovatno najveselije među njima su praznične digitalne čestitke koje možete slati članovima obitelji i prijateljima. Tu su i razni efekti za prijenose uživo, poput primjerice digitalnih naočala i šašavih šeširića, kao i novo izdanje Memories pomoću kojeg će biti moguće baciti pogled unazad cijelih mjesec dana.

Zadnji blagdanski ukras iz novog Facebookovog arsenala možete očekivati 4. i 5. januara.

(Facebook)