Featured ARTist: Sergije Michieli u emisiji KolibriS

Featured ARTist: Sergije Michieli u emisiji KolibriS
Share

S novom godinom emisija KolibriS ostvarila je suradnju s produkcijskom firmom Broadcast.hr u čijem studiju je snimljena i prva emisija KolibriS u 2021. godini.

U prvoj emisiji KolibriS u novoj godini ugostili smo akademskog snimatelja s kojim smo po prvi put u emisiji KolibriS zaplovili u područje filma!

Sergije Michieli je po završetku srednje fotografske škole upisao Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je diplomirao 2001. godine u klasi profesora Silvestra Kolbasa i stekao titulu akademskog snimatelja. Sergije se kontinuirano bavi umjetničkom fotografijom, a u zadnje vrijeme posvetio se i filmskom zapisu. U 2019. godini Sergije Michieli je snimio svoj prvi dokumentarni film koji je već u prošloj godini dobio mnoga priznanja i nagrade. S našim gostom porazgovarali smo o inspirativnom području filma i fotografije.

Prvi dio emisije posvećen je fotografiji. Sergije Michieli je istaknuo da ga je mediju fotografije privukla dokumentarnost i sve ono što fotografija donosi, a to je spontanost i trenutak. Drugi dio emisije posvećen je dokumentarnom filmu “Izidor Popijač Žiga Bednjanski” za koji je Sergije dobio počasnu diplomu Najbolji redatelj u Slovačkoj na Košice International Monthly Film Festivalu, te glavne nagrade u kategoriji Najbolji dokumentarac, Najbolji redatelj i Najbolji debitant u Pragu na Prague International Monthly Film Festivalu. Na samom kraju emisije Sergije nam je najavio i svoj idući projekt – dokumentarni film u kojem glavnu ulogu ima njegov pas – kujica Lejdi. O čemu je točno riječ, saznajte u emisiji KolibriS!

https://vimeo.com/380884708

 

Sonja Švec Španjol