Indiana Jones: Harrison Ford ponovo u glavnoj ulozi

Share

Steven Spielberg potvrdio je da će peti nastavak serijala o Indiani Jonesu početi snimati naredne godine u Velikoj Britaniji. Uloga čuvenog arheologa avanturiste i ovog puta pripast će Harrisonu Fordu.

Spielberg je ovu vijest otkrio u govoru koji je održao na dodjeli nagrada Empire u Londonu gdje mu je uručeno priznanje “Legend of Our Lifetime”.

“S obzirom na dugu klupu talenata u Velikoj Britaniji, dolazak u ovu zemlju se uvijek isplati. Glumci, tehničari, stolari, električari i vozači – svi oni su mi pomogli da pravim filmove i nastavit će kada se vratim u aprilu da upravo ovdje snimam peti dio o Indiani Jonesu”, rekao je slavni režiser.

Harrison Ford će još jednom ponoviti svoju najčuveniju ulogu kojom je debitovao 1981. godine.

Premijera petog nastavka planirana je u julu 2020. godine. Producenti filma će biti Kathleen Kennedy i Frank Marshall, a scenarij potpisuje David Koepp koji je sa Spielbergom radio na epizodi “Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull” i na filmu “Jurassic Park”.

Studio Disney, koji je vlasnik prava na ovu filmsku franšizu, ranije je najavio kako peti nastavak neće biti i posljednji u serijalu, ali se Ford i Spielberg u njega više neće vraćati.