Instagram: Uskoro audio i video pozivi

Share

Instagram je svake godine uvodio nove opcije, jedna od najpopularnijih opcija je sigurno Stories. U posljednje vrijeme se sve više spominje, kako će Instagram omogućiti svojim korisnicima audio i video pozive.

Jedna od rijetkih (preostalih) prednosti Snapchata u odnosu na Instagram jeste mogućnost obavljanja audio i video poziva, ali uskoro bi i ta prednost mogla nestati, jer sve je više dokaza da će Zuckerbergova mreža uskoro predstaviti opciju telefoniranja i video chata.

Ovo nije prvi put da se mogućnost telefoniranja i video chata spominju na Instagramu, ali sada su dokazi o ovim opcijama pronađeni u skrivenim kodovima i ikonama Instagrama i Directa što bi trebalo da znači, da već uskoro možemo očekivati zvaničnu najavu ovih mogućnosti. Novinari su kontaktirali službu za odnose s javnošću Instagrama, ali iz ove su kompanije odbili su da komentarišu navedene informacije.

Ovim Instagram postaje još veća konkurencija Snapchatu, što bi moglo značiti probleme za Snap, smatraju na Tech Crunchu. Ovo je samo dodatna sol na ranu Snapchatu, jer im je Instagram uzeo veliki broj korisnika nakon predstavljanja opcije Stories i danas puno više ljudi objavljuje priče na Instagramu u odnosu na Snapchat, a s novim mogućnostima komunikacije mogao bi se nastaviti odlazak korisnika Snapchata.

Podsjetimo, iako je ova mreža izuzetno popularna među mlađim korisnicima, oni su izuzetno nezadovoljni nakon nedavnog predstavljanja novog dizajna, zbog čega je dio njih najavio odlazak sa ove mreže.

Što se Instagrama tiče, audio i video pozivi povećaće vrijeme koje korisnici provode u ovoj aplikaciji jer, ako žele da telefoniraju ili obave video poziv, više neće morati zatvarati Instagram i pokrenuti Viber, WhatsApp, Snapchat ili npr. Faebookovu aplikaciju Messenger, već će to moći napraviti bez napuštanja aplikacije.