Munira Subašić: Predsjednica Republike Hrvatske je kraljica

Munira Subašić: Predsjednica Republike Hrvatske je kraljica
Share

Predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić kazala je danas u Sarajevu da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ”ostala kraljica”.

Subašić je danas nakon susreta s Grabar Kitarović poručila da su joj Majke Srebrenice ”zamjerile, ali se nisu naljutile” nekim njenim ranijim izjavama.

”Ona je ostala kraljica, Bosna je uvijek imala kraljicu, ona je jedina žena predsjednica jedne važne države. Ona je za mene kraljica bez obzira na sve. Nije to bila kritika, mi smo se našle uvrijeđene, razgovarale smo danas o tome. Ona direktno nije nama majkama ništa rekla, ali mi smo dugo vremena slušale i našle se uvrijeđene. Zamjerile smo joj, ali nismo se naljutile”, rekla je Subašić.

Dodala je da nije bilo govora o eventualnoj posjeti Ahmićima.

”Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam šta se tamo desilo. Nemam ja nikome ništa zamjerati, samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast. Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo”, zaključila je Subašić.

Više detalja o ovom susretu kao i ostalim događajima koji su pratili dolazak predsjednice Hrvatske u BiH, pogledajte u informativnim emisijama N1 televizije.