Najava izložbe: “Anatomija” – Mercedes Bratoš

Najava izložbe: "Anatomija" - Mercedes Bratoš
Share

U utorak, 29. listopada 2019. u 19 sati u GALERIJI KAJ (Kajkavsko spravišče, Zagreb, Ilica 34 – dvorište) otvara se izložba crteža “Anatomija” dubrovačke umjetnice sa zagrebačkom adresom Mercedes Bratoš. U Galeriji KAJ, umjetnica će predstaviti radove nastale tijekom studija.

O autorici

Mercedes Bratoš rođena je 1979. godine u Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju Umjetničku školu ‘Luka Sorkočević’. Slikarstvo je diplomirala na Accademia di Belle Arti u Firenci, u klasi prof. Umberta Borella. Do sada je imala više samostalnih i skupnih izložbi u inozemstvu i u Hrvatskoj. Sudjelova je na brojnim likovnim kolonijama. Članica je HDLU-a i HULULK-a. Voditeljica je kreativnih radionica u Udruzi Svitanje (Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja). Bavi se face paintingom i vodi sate crtanja i slikanja. Živi i stvara u Zagrebu.

O izložbi

”Prezentacijom najranijih radova Mercedes Bratoš potvrdila je svoju poziciju jedinstvene umjetnice koja ne podilazi trendovima već iskreno komunicira svoj opus s publikom, otkrivajući svaki put novi segment svog rada i osobnosti. S jedne strane izložba “Anatomija” otkriva kompleksnost, isprepletenost i međuovisnost svih elemenata jedinstvenog ljudskog mehanizma, dok s druge strane neusiljeno, a opet snažno emocionalno i dorečeno prezentira same početke umjetničkog formiranja dubrovačke slikarice Mercedes Bratoš. Aktualnom izložbom umjetnica je ponudila posve novo iskustvo percepcije svog dosadašnjeg rada, te spriječila pretpostavku njezinog idućeg koraka, pa nam ne preostaje ništa drugo već pričekati novu prezentaciju opusa dok upijamo dojmove s aktualne izložbe.”

                        Iz teksta u katalogu, autorice Sonje Švec Španjol, mag.hist.art.

Izložba ostaje otvorena do 19. studenoga 2019.