Najava izložbe: “GROUNDWORK” – grupna izložba njujorških umjetnika

Najava izložbe: "GROUNDWORK" - grupna izložba njujorških umjetnika
Share

Svečano otvorenje grupne izložbe “GROUNDWORK” održat će se u četvrtak 16. svibnja s početkom u 19 sati u Galeriji Contra, Strossmayerov trg 6. Na izložbi će posjetitelji moći razgledati djela čak 8 američkih umjetnika: Donald Baechler, Ross Bleckner, Jonathan Lasker, Sol LeWitt, John Newsom, David Reed, Leslie Wayne, Wendy White.

Zastupljeni umjetnici:

Donald Baechler

Ross Bleckner

Jonathan Lasker

Sol LeWitt

John Newsom

David Reed

Leslie Wayne

Wendy White

O IZLOŽBI

Cilj ove izložbe je dočarati posjetiteljima dubinu istraživanja ovih slikara. Kad pogledamo malo unatrag, Njujorška škola poznata je po dramatičnoj upotrebi raspona boja, linija i oblika u slikarstvu kada su se apstraktni ekspresionisti 1950-ih počeli probijati na umjetničku scenu. Izložba „GROUNDWORK“ prikazuje atmosferu koju suvremeni umjetnici stvaraju stalnim istraživanjem materijala i svojim jedinstvenim pristupom platnu. Izlaganjem djela manjih dimenzija, koja odišu istim duhom kao i djela velikih dimenzija, posjetitelji mogu osjetiti iskreni duh najboljih djela ovih suvremenih umjetnika.

Galerija Contra (voditelj galerije g. Mladen Bosanac) sa zadovoljstvom predstavlja novu grupnu izložbu pod nazivom „GROUNDWORK“. Na izložbi će biti predstavljene četiri generacije vrhunskih njujorških umjetnika, koji se u svojim radovima usredotočuju na inherentan dijalog između odnosa lika i pozadine u slikarstvu. Mnogi slikari s ove izložbe već su izlagali u raznim muzejima u inozemstvu, a radovi im se nalaze u privatnim i javnim zbirkama diljem svijeta.

Izložba ostaje otvorena do 16. lipnja 2019.

Sonja Švec Španjol