Featured ARTist: Leonora Bedić – Rock, novinarstvo i fotografija

Featured ARTist: Leonora Bedić - Rock, novinarstvo i fotografija
Share

Fotografsko oko Leonore Bedić nije samo fokusirano na motiv, scenu i muzičara, nego i na nevidljivu atmosferu, koju osjeti i doživi samo direktni posjetioc samog koncerta.

Leonora Bedić rođena je 11.10.1988. u Zagrebu. Nakon završene XVI. gimnazije, 2007. upisuje Hrvatske studije Sveučilišta u Zagrebu, studij kroatologije te stječe naziv prvostupnice kroatologije.

U međuvremenu upisuje komunikologiju (smjer mediji) te 2014. ostvaruje titulu magistre komunikologije, uz paralelno obavljanje različitih studentskih poslova. Uz pisanje, ozbiljnije zanimanje za fotografiju pokazuje 2012., kada i volontira za hrvatski internetski portal Festival.hr na kojemu je na novinarskoj i fotografskoj poziciji.
U svibnju 2015. postaje dio tima na vodećem hrvatskom glazbenom portalu Muzika.hr, na kojemu se zapošljava na novinarskoj poziciji nakon završenog stručnog osposobljavanja u trajanju od godinu dana. Kroz spomenuti glazbeni portal pokazuje dodatni interes za koncertnu fotografiju, upravo zbog velike ljubavi prema glazbi i odlascima na koncerte raznovrsnih glazbenih žanrova od rane tinejdžerske dobi. Imala je je jednu samostalnu izložbu.

Trenutno živi i radi u Zagrebu.

O Leinoj fotografiji

Fotografsko oko Leonore Bedić nije samo fokusirano na motiv, scenu i muzičara, nego i na nevidljivu atmosferu, koju osjeti i doživi samo direktni posjetioc samog koncerta. Upravo u toj kompleksnosti vizuelnog, imaginarnog i posebno svjetlosnog izazova, kako za kameru, tako i za fotografa, Leonora Bedić, uspijeva da postigne jednu višedimenzionalnu harmoniju ovih faktora, te ih svojim emocijama i ljubavi prema muzici ukomponuje u jedan fotografski trenutak obojen realnom atmosferom muzičke scene, ali obogaćen interakcijom samog muzičara sa publikom. Publika u njenim fografijama je njen objektiv koji njenim okom posjetioca i novinara “fotografiše” taj magični koncertni trenutak i simbiozu muzike, dokumentacije, dekoracije, emocije i svjetlosti.

-Hari Maslić