Opasna izjava Dragana Čovića: Građanska država u BiH je islamska država

Opasna izjava Dragana Čovića: Građanska država u BiH je islamska država
Share

“Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem, samo danas u Bosni i Hercegovini kazati građanska država to znači klasičan unitarizam, u nekoj formi, teoretskom obliku, a to vam znači u osnovi islamsku državu. – objasnio je Predsjedavajući Predsjedništva BiH izjave o podmetanju islamskog kalifata evropskom narodu koji je najmnogoljudniji i najviše poubijani narod u BiH, a koje je Predsjedavajući Predsjedništva BiH koristio na neki teorijski način i u nekoj formi u Briselu.

Haški Tribunal je “zločinački”

Podsjećamo, od presude bh-hrvatskoj-šestorki za ratne zločine i udruženi zločinački poduhvat retorika Dragana Čovića je postala radikalna i islamofobična, a sam je najavio da će zaustaviti sve pozitivne procese u BiH. Protivno svim principima moderne demokratije i evropskim vrijednostima.

Dragan Čović je bio prvi zvanični političar koji je Međunarodni krivični Sud za bivšu Jugoslaviju nazvao “zločinačkim” u nekoj teorijskoj formi, interpretirajući presude u tom teoretskom obliku kao “zločinačke”, pri tome teorijski vršeći u teorijskom obliku, krivična djela.

Drugi put prokockao sve što je bilo dobro

Na žalost, političar koji je već drugi put iznevjerio sve oko sebe i stvorio nepotrebnu mržnju, diskriminirajući i vrijeđajući duh, mentalitet, kulturu i ljudske vrijednosti najbrojnijeg naroda u BiH, posebno žrtava, pri tome zloupotrjebljavajući funkciju koju obnaša. Naime, njegova diskriminirajuća i neevropska sigmatizacija bivstvovanja jednog naroda je u kontradikciji sa njegovim odnosom prema pravima za koje se navodno bori u vlastitom korpusu.

Logika fašizma ili neobrazovanja

Po njegovoj logici “većinska dominacija njegovog korpusa je demokratska i nije problem, ali je probem ako su većina drugi”.

Ukratko radi se o rasističkom pogledu na svijet koji je trebao davno biti prevaziđen, jer moralno-etički i socijalni odnos pojedinaca prema društvu, zakonima i ljudima određuje više faktora, kao što je sredina, civilizacija, mediji, obrazovanje, toleratna religija itd. I to je karakteristično za sve sredine, bez obzira kojem plemenu pripadaju.

Nije nemoguće u teorijskom obliku da je i on falsifikovao diplome kao i njegov prijatelj,  jer jedan dr. na ovakvom nivou shvatanja društva, rasizma, fašizma i drugih neprihvatljivih destrukcija nije do sada bio poznat.

Treba biti smijenjen

U teorijski približno normalnim okolnostima ovakav političar treba da bude smjenjen, dok ne izazove veće probleme ili sukobe. Osim toga, jasno je da je na manipulatorski način i fiktivnim lažima “promovisao evropske vrijednosti”, u smislu i nekom obliku teorijske prevare i obmane diplomatske svjetske i domaće javnosti. Drugim rijećima odnosio se diskriminatorski bez respekta prema domaćim i svjetskim političkim faktorima.

Najbolje da podnese ostavku na sve političke funkcije. Iz odgovornosti i pijateta prema drugima, a ne prema sebi. Na stranu što će ovakva politika narušiti ugled Republike Hrvatske, a time i stabilnost na Balkanu.

Na kraju krajeva, kad je mogao Mostar 8 godina bez izbora, može i BiH. Izbori na kojim će biti birani rasisti i fašisti nam i ne trebaju.