Pravda za Davida: Umjesto prijetnji i kafana, režim manjeg entiteta mora odgovarati

Pravda za Davida: Umjesto prijetnji i kafana, režim manjeg entiteta mora odgovarati
Share

U videu koji objavljujemo u prilogu jasno je da je smrt jednog mladica, a koji nije dio režima manjeg entiteta, tek samo problem zbog toga što obični ljudi, njegovi roditelji, prijatelji i poznanici, dakle oni na čijim je leđima ovaj režim, traže da se do kraja ispitaju sve okolnosti, uzroci i smrt ovog mladića.

Nakon što je rekao da Srbija treba preuzeti recipročne mjere prema Albanicima!? koji žive u Srbiji, predsjednik manjeg entiteta je pokazao da njegov ljudski domet kad je u pitanju empatija nema granica. Naravno u negativnom smislu.

Dakle, svi ti obični ljudi su reagovali kao i svi normalni ljudi, na činjenice koje su, bez obzira koliko je to u suprotnosti sa aktuelnim rezultatima istrage, u najmanju ruku, čudne, nedorečene i sumnjive.

Odnosno, ako i nije sumnjivo, onda je način kako vlast manjeg entiteta reaguje na ljudsku tragediju, solidarnost i apele pokazala potpuni manjak razumjevanja situacije. Prvenstveno roditelja.

Najčudnije u svemu što se dogodilo je to da je u vremenu kad je mladić ušao u navodno „opljačkanu kuću“, dakle u vremenu prije napuštanja te kuće, u kuću su došli i vlasnici kuće. Tako su pisali mediji koji su rekonstruisali događaje u tih 50 minuta.

Nakon ovakvih monstruznih i neljudskih poteza vlasti manjeg entiteta, čudno je da se još niko nije upitao da li je iz kuće izašla ista ona osoba koja je snimljena prilikom ulaska u spomenutu kuću?

Čudno je takođe što niko od nadležnih nije odgovorio na pitanje „Da li je moguće da je osoba koja je izašla iz kuće „samo“ obukla odjeću mladića koji je preminuo utapanjem?

Da li je moguće da je mladić sa povredama, uz pomoć „trečeg“ lica naknadno odveden ili prenesen na mjesto pogibije i onda umro utapanjem?

Takođe predsjednik i ministar manjeg entiteta moraju dati odgovor da li su povrede nastale “utapanjem” mogle nastati i na drugi način?

To su pitanja na koja vlasti manjeg entiteta, iz profesionalnih i ljudskih razloga moraju istražiti i na njih odgovoriti. Pa i kad bi pokojni Slobodan Milošević bio taj koji je potvrdio nalaze obdukcije, a ne neko koga je najvjerovatnije poslao Aleksandar Vučić ili neko ko podržava separatistički režim manjeg BiH entiteta.

Umjesto što predsjednik i ministar manjeg entiteta rutinski daju prijeteća saopštenja i pri tome na kočijaški način se čude da roditelji preminulog mladića traže odgovore, možda bi bilo krajnje vrijeme da se pogledaju u ogledalo i upitaju da li su oni još ljudi?

Doda li se tome već više puta u medijima objavljeno monstruzno ubistvo mladića u „fesu“ iz vremena devedestih, onda je vjerovatno krajnje vrijeme da se svi ljudi, pogotovu iz manjeg jednonacionalnog entiteta, zapitaju dokle će trpjeti na vlasti i birati ovakvu garnituru kompromitovanih, opasnih, nekompetentnih i na ljudski život “ravnodušnih” političara i ministara ili su i oni isti?