Valve: Gabe Newell obećao uskoro nove igre

Share

Zvuči nestvarno, ali tvorci hit igara kao što su Half-Life, Portal i Left 4 Dead nisu izbacili novu igru još od Dote 2 iz 2013. godine, ne računajući tech demo The Lab za HTC Vive.

Gabe Newell šef velikog Valvea, rekao je će se njegova firma uskoro vratiti proizvodnji novih videoigara. Prošle godine najavili su Artifact, kartašku igru DOTA univerzuma, a to je po riječima predsjednika i osnivača kompanije bio korak koji će otvoriti vrata novim igrama.

Na predstavljanju Artifacta Gabe Newell je jasno izjavio:

“Artifact je prva od nekoliko igara koje ćemo mi lansirati. Tako da su to otprilike dobre vijesti. Hura! Valve će ponovo lansirati igre!”

U ovom trenutku ne zna se koje su to igre, ako u međuvremenu nisu ništa promijenili, možemo očekivati barem tri VR naslova. Da, tri. Ranije glasine upućivale su na novi Left 4 Dead, što je daleko izglednije nego Half-Life 3.

Gabe je također otkrio da Valveovo petljanje uz hardver (Steam kontroler, Steam Link, HTC Vive) nije bilo uzaludno jer su iz toga dosta naučili. Uzor im je bila kompanija Nintendo koja istovremeno radi i na hardveru i na softveru, a kako je Valve sada probao oba kraja više ne mogu reći da su ljubomorni na Nintendo.

“Kad Miyamoto razmišlja o novom nastavku Zelde ili Maria, on također razmišlja kakav će kontroler imati, kakvu će grafiku moći dostaviti i sl. On svojim igrama može dodati nove mogućnosti poput kontrola pokretom jer on kontrolira hardver. I može napraviti da hardver ispadne dobar jer on u isto vrijeme dizajnira softver koji će ga iskoristiti na najbolji način. To je nešto oko čega smo bili ljubomorni i nešto što ćemo ubuduće nastojati iskoristiti.” – poručio je Newell.

Drugim riječima, Valve u HTC Viveu sada ima platformu zbog koje ne ovise o drugima, što znači da svoje igre mogu dizajnirati upravo kako bi iskoristile taj uređaj na što bolji način.