Vukota Govedarica pozdravio trilateralni sastanak u Istanbulu

Vukota Govedarica pozdravio trilateralni sastanak u Istanbulu
Share

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica pozdravio je današnji sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Istanbulu, jer, kako je u razgovoru za Vijesti.ba istakao, svaka vrsta dijaloga je dobrodošla i razgovor nema alternativu.

“U društvu često dolazi do problema ukoliko ne postoji određena vrsta komunikacije i ukoliko je ta komunikacija na niskom nivou. Prema tome, zagovornik sam razgovora i dijaloga sa političkim istomišljenicima, ali i političkim neistomišljenicima.

Dijelim stavove predsjednika Vučića da o mnogim pitanjima treba razgovarati.

Primjećujem takođe da je Izetbegović otišao u Istanbul na usaglašen poziv Vučića i Erdogana, te da se tamo predstavio u ulozi bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Prema tome, on tamo nije išao uime Predsjedništva BiH, kao predsjedavajući, već kao neko ko je bio pozvan da razgovara o tekućim problemima koji se nalaze između dvije države”, istakao je Govedarica.

Komentarisao je i destruktivne izjave Predsjedavajućeg predsjedništva BiH i manjeg entitetskog predsjednika

Istakao je da bi se takođe moglo postaviti pitanje u kojoj ulozi je Dragan Čović prošle nedjelje bio gost predsjedniku Vučiću u Beogradu, konstatujući da niko nije problematizovao pitanje da li je Čović išao kao predsjedavajući Predsjedništva BiH ili kao neko ko predstavlja hrvatski narod u BiH.