Vukota Govedarica: Usaglašavanje kandidata u toku

Vukota Govedarica: Usaglašavanje kandidata u toku
Share

U Brčkom je jučer održan sastanak Predsjedništva Srpske demokratske stranke /SDS/ na kojem je razgovarano o aktivnostima koje će biti preduzete s ciljem što kvalitetnije pripreme za predstojeće izbore.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je nakon sastanka da su danas obavljene rednovne konsultacije sa svim članovima Predsjedništva stranke, a koje se tiču kandidata koji treba da ostvare dobre rezultate na izborima.

“Danas smo se dogovarali na koji način i s kim ćemo doći do pobjede, jer nema nikakve sumnje da su kandidati koje je SDS izbacila ozbiljni ljudi koji mogu da sprovode ozbiljnu politiku, a Republici Srpskoj je to potrebno”, naglasio je Govedarica.

Na pitanje novinara da li je SDS već odlučio ko će biti kandidat za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH i hoće li oni biti iz stranke ili u okviru Saveza za promjene, Govedarica je rekao da SDS ima jako dobru saradnju sa koalicionim partnerima, te da ne sumnja u kvalitetan dogovor.

“Sasvim je izvjesno da ćemo imati zajedničke kandidate. Mladen Ivanić je jedan od dva kandidata za predsjednika Republike Srpske, a što se tiče kandidata iz SDS-a Mirka Šarovića i Miće Mićića, ne treba puno govoriti o kvalitetu tih ljudi, to su veoma važne političke ličnosti, a i ja, kao čovjek koji već godinu dana vodi stranku, sam u užem izboru, ali o tome ćemo odučivati na sjednici Glavnog odbora koji će biti u februaru” rekao je Govedarica.

Govedarica je dodao da vjeruje da će Glavni odbor izaći sa po jednim prijedlogom i da će odluke biti usaglašene.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i načelnik opštine Lopare Rado Savić.