Daytonski Ustav BiH: Rođen zbog Srebrenice, sahranjen zbog Srebrenice

Daytonski Ustav BiH: Rođen zbog Srebrenice, sahranjen zbog Srebrenice
Share

Isti oni koji su bili uzrokom Daytonskog mirovnog sporazuma, kao dio vlasti tadašnjeg paradržavnog dijela Bosne i Hercegovine, sutra, protivno konvencijama i suštini Ustava BiH, na dnevni red stavljaju raspravu o Srebrenici i genocidu u Srebrenici.

Iako je najviša instanca međunarodnog prava utvrdila i presudila za genocid koje su počinile tadašnje snage na silu stvorene jednonacionalne paradržave, koja je Daytonom postala entitet, jednonacionalnog imena, kao dio države Bosne i Hercegovine, te time se obavezala poštovati Ustav BiH, uključujući i presude Međunarodnih Sudova, trenutni entitetski režim, na čelu sa ultranacionalistom i šovinistom Miloradom Dodikom, počeo je da otvara Pandorinu kutiju.

Kao čovjek izgubljen u okruženju odvojenom od običnog čovjeka, političar koji je počinio sve moguće mirnodopske zločine prema vlastitom narodu, a posebno najbrojnijem u BiH, odlučio je da sahrani Daytonski Ustav, te time da, na jedan nelogičan način, skine 23-godišnju omču s vrata narodu kojeg je opljačkao i izolovao od čitavog svijeta.

Takav um je još uvijek na izbornoj listi, a CIK BiH ga još uvijek nije skinuo s te liste.

Raspravom o Srebrenici, pokušajem falsifikovanja istine i činjenica, političar s crne američke liste, pokazao je da ekstremizam nema naciju. Između takvog ultranacionaliste i ubijenog šefa Alkaide, nema nikakve razlike. Razlika je samo u formi: jedan je koristio Islam, a ovaj koristi Pravoslavlje za njegove terorističke ciljeve.

Na drugoj strani, ovaj njegov moralno teroristički potez, te monstruozno otvaranje rana preživjelim potomcima, ne samo iz Srebrenice, nego i iz Jasenovca, kontinuirano i bezobzirno zloupotrebljavanje poginulih i ubijenih Srba, Hrvata i Bošnjaka za njegove lične ciljeve, pokazuje da je entitet, koji je nastao upravo na krvi spomenutih, nesavladivi teret i omča ponajviše građanima tog entiteta. Naime, u nemogućnosti i strahu da se odgovorno i ljudski postave prema zločinima, prekrajanje i falsifikovanje istine, istorije i herojstva od strane onih koji su na vlasti, potvrdilo je da tvorevina koja je nastala na krvi nedužnih ljudi, na kraju postaje teret onima koji su dio tog projekta, a pod tiranijom spomenutog represivnog režima.

Ukidanje entiteta Republika Srpska će ponajviše pomoći građanima koji su pod terorom spomenutog ekstremiste i njegove režimske horde.

Raspravom o suštini genocida u Srebrenici, Milorad Dodik je sahranio Dayton, te entitet koji je nastao na krvi tih nedužnih ljudi, pravno više ne postoji.

Ukidanje aparthejdskih institucija entiteta nastalog na temeljima najvećih ratnih zločina nakon II svjetskog rata je logičan slijed nakon ponovnog mirnodopskog genocida koji sprovodi u djelo nakon Radovana Karadžića i Ratka Mladića.
Na stranu što je po svim civilizacijskim normama vraćanje Srebrenice državi BiH jedino ispravno i moguće.

Sutrašnja rasprava u Narodnoj Skupštini entiteta prekrivenog masovnim grobnicama je ukidanje tih institucija i početak nove ere za sve građane Bosne i Hercegovine.
Jer sama rasprava je dokaz da zločinci nisu prestali postojati Daytonom, te je Dayton time postao suvišan i opasan, jer nije iskorjenio destruktivnu zločinačku politiku koja je bila uzrokom njegovog nastanka. Uzrok Daytona je Srebrenica, a produkt Daytona je entitet koji je nastavio politiku genocida.

Genocidom u Srebrenici nastala je Republika Srpska, s genocidom u Srebrenici prestaje i da postoji.

Zahvaljujući konfliktnom Miloradu Dodiku, koji je za ostanak na vlasti spreman da vrši monstruozne moralne zločine, ne samo u i oko Srebrenice, ne samo protiv drugih, nego ponajviše protiv onih koji više nikada neće glasati za rasističkog monstruma.