Emisija Kolibris: Ivana Bajcer – Grafika je puna iznenađenja i traži strpljivost i pedantnost

Emisija Kolibris: Ivana Bajcer - Grafika je puna iznenađenja i traži strpljivost i pedantnost
Share

U novoj emisiji KolibriS ugostili smo hrabru mladu umjetnicu koja kroz svoj umjetnički rad otvoreno progovara o problemima umjetnika, ali i problemima suvremenog svijeta.

Ivana Bajcer rođena je u Zaboku gdje je završila srednju Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika u klasi prof. Tanje Dabo 2018. godine te je pohvaljena nagradom Magna Cum Laude. Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Između ostalog, i na 22. međunarodnoj likovnoj koloniji LindArt u Lendavi na kojoj je osvojila prvu nagradu. Dobitnica je nagrade za najbolje umjetničko ostvarenje izloženo na Kulturošu u Čakovcu 2018. godine. Dobitnica je stipendije Erste banke u sklopu 13. Erste fragmenta 2017. godine. Ivana Bajcer voditeljica je brojnih edukativnih programa i interaktivnih radionica. Trenutno radi kao naslovna asistentica u umjetničkom području, polje likovne umjetnosti, grana grafike na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Zašto je Ivana odabrala grafiku, kako kroz svoj rad stvara interakciju s promatračem, što joj je važno u vlastitom umjetničkom radu, te kako izgleda kada centar grada pretvori u vlastiti atelje saznajte u novoj emisiji KolibriS!

Citati iz emisije:

Zašto si odabrala smjer grafika na ALU? 

Ivana Bajcer: “Grafika je puna iznenađenja i traži strpljivost i pedantnost”

Što ti je važno u tvom radu?

Ivana Bajcer: “Bitno mi je da kroz svoj rad mogu poslati poruku, da on ima umjetničku namjeru, želim kroz rad stvoriti interakciju s promatračem.”

Sonja Švec Španjol