Kosovo: Policija će spriječiti ulazak Vulina i Đurića

Kosovo: Policija će spriječiti ulazak Vulina i Đurića
Share

Policija Kosova saopštila je da je angažovala nadležne jedinice da sprovedu odluku MVP-a kojom se zabranjuje ulazak na Kosovo srbijanskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću.

PRIŠTINA (AA) – Policija Kosova angažovala je nadležne jedinice da spriječe posjetu visokih srbijanskih zvaničnika, ministra odbrane Aleksandra Vulina i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policija Kosova saopštila je danas da je angažovala nadležne jedinice da sprovedu odluku Ministarstva vanjskih poslova kojom se zabranjuje ulazak na Kosovo Vulinu i Đuriću.

“Policija Kosova je, u cilju sprovođenja službene odluke državnih organa, angažovala policijske relevantne jedinice koje će djelovati shodno situaciji, a prema odluci Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosova”, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija je takve mjere poduzela nakon izjava srbijanskih zvaničnika da će uprkos zvaničnoj odluci kosovskih vlasti o zabrani njihovog ulaska na Kosovo oni ostvariti planiranu posjetu.

Iz policije navode da će ulazak na Kosovo biti dozvoljen samo osobama koje imaju službenu dozvolu vlasti.

Podsjećamo, srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić podnijeli su zahtjev za ulazak na Kosovo, ali je kosovsko Ministarstvo vanjskih poslova te zahtjeve odbilo.