Krsmanović: Strategija za rušenje režima manjeg BiH entiteta, prije ili nakon izbora

Krsmanović: Strategija za rušenje režima manjeg BiH entiteta, prije ili nakon izbora
Share

Očekujem da će se raskrinkavanje režima u RS nastaviti i da mu slijedi pad na narednim izborima, što bi bilo najbolje rješenje, da se režim smjeni na izborima, a ne da ga rušimo na ulici ili nekim vaninstitucionalnim metodama, rekao je u intervju za Vijesti.ba potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović.

– Ako se to ostvari onda smo ostvarili naš puni politički cilj a ako se to ne ostvari mi ćemo svoj politički rad nastaviti drugim sredstvima jer režim i diktaturu nije lako srušiti. Ona ne nastaje za jedan dan ili za jedan mandat već traje trinaest godina, i neće to biti nimalo laka borba, ali mislim da ovim metodama, i u parlamentu i u Anketnom odboru da je to pravi put da dođe do smjene režima na legalnim izborima – rekao je Krsmanović.

On navodi da će u rušenju režima u RS nevladine organizacije imati potpunu podršku opozicije.

– Naravno da ćemo davati podršku svim nevladinim organizacijama i svim pokretima koji se zalažu za to da institucije funkcionišu i da RS ne bude faktor destablizacije na prostorima i Bosne i Hercegovine i Balkana nego da to bude demokratski i moderan entitet koji će da funkcioniše na nečemu što se zove evropski standard i evropski principi. Ako su to pokreti kao što je pokret “Pravda za Davida” ili kao što je to ReStart ili druge nevladine organizacije, imat će našu punu podršku, pa i u drugim vidovima borbe koji nisu vezani za samo za izbornu kampanju i rad u NSRS nego su vezani za primjenu i drugih oblika borbe koje smatraju prikladnim. U tome će imati našu podršku – rekao je Krsmanović.

Izvor: vijesti.ba