Najava izložbe: „Ritorno a casa“ – akademski slikar Zoran Kakša

Najava izložbe: „Ritorno a casa“ - akademski slikar Zoran Kakša
Share

Velika nam je čast najaviti otvorenje samostalne izložbe akademskog umjetnika Zorana Kakše pod nazivom „Ritorno a casa“ koje će se održati u petak 7. listopada 2022. s početkom u 19 sati u Gradskom muzeju Jastrebarsko. Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Sjećanja su nematerijalni trag naših iskustava koja se kontinuirano obogaćuju i aktivno sudjeluju u kreiranju naše stvarnosti. Ona se javljaju spontano i fragmentirano, a najčešće ih vežemo uz ljude i iskustva koja su na pozitivan ili negativan način obilježila naš život. Uspomene nisu nužno vezane uz najznačajnije događaje u životu, ali su često povezane uz emociju koju smo proživjeli. Upravo akumulacijom osobnih trenutaka bavi se Zoran Kakša u novom ciklusu radova „Ritorno a casa“. Autor će se predstaviti s posve novim ciklusom, ukupno 30-ak radova izvedenih u kombiniranoj tehnici, koji su nastali u proteklih godinu dana i koji će premijerno biti predstavljeni javnosti upravo u Gradskom muzeju Jastrebarsko.

O AUTORU

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 12. svibnja 1974. godine. Završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1993. godine, grafički odjel kod prof. M. Poljana. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine, na Nastavničkom odsjeku (grafika) u klasi prof. I. Šiška. Radio kao profesor likovne kulture u Samoboru te kao suradnik restaurator Hrvatskog restauratorskog zavoda na oltarima samostana Sv. Leonarda u Kotarima /Žumberak, na Pulskom poliptihu iz crkve Sv. Franje/ Pula te Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Radio u “Umjetničkom staklarskom atelieru Staklić” gdje je naučio obradu stakla te izradu vitraja. Radi kao profesor likovne kulture u OŠ Matka Laginje u Zagrebu.  Imao 14 samostalnih i 114 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 28. listopada 2022.

Sonja Švec Španjol