Radončić vs. Latić usmjeravaju istragu: Počinioci Mladi Muslimani vs. Vehabije&Zukorlić

Radončić vs. Latić usmjeravaju istragu: Počinioci Mladi Muslimani vs. Vehabije&Zukorlić
Share

To što se desilo Nedžadu Latiću, od Fahrudina Radončića (u daljem FR) proglašenim „poznatim publicistom i intelektualcem“  ?! – nije dobro i za svaku je osudu. I može se desiti svakome ko je protiv Lekinih zakona. Nadati se da će policija otkriti počinioca, iako će to biti teško jer i od FR-a! proglašeni intelektualac kaže da su to djela Vehabija i Zukorlića, a ovaj njegov „zaštitnik“, najpoznatiji naturalizovni i samoproglašeni Bošnjak, kaže to su uradili, pazi sad ovo! Mladi Muslimani.

Dakle, policija treba da ispita i jednog i drugog i da njihove izjave uzme kao dalje smjernice za istragu. Sigurno će tako pronaći počinioca, a što je naravno cilj, i vjerskog intelektualca Latića, i FR-a, jer oni s tim „nemaju ništa“. Osim dakako, da se pokaže da je u BiH, moguća „islamska država“, a o kojoj oni „transparentno“ informišu tj. zauštrb političkih poena, „razotkrivaju“.

Čak šta više, uzme li se u obzir da je istog dana, ili tako nešto, FR otišao kod Mate Đakovića u Banja Luku, ispljuvao narod koji ga je „naturalizovao“, „ispljuvao“ Sarajevo i „teritoriju“ pod kojom on podrazumijeva BiH i „buduću“ Fahrinu Fildžan Državu, te da je kratko nakon toga osvanuo plakat „Četnici – kostobacani“, a koji asocira na „nebosanski“ način vrijeđanja, te asocira na vremena „Kazana“, a kad je Fahro bio tu negdje u vlasti, te istog dana, dok su drugi bili zaokupljeni „tim uvredljivim plakatom“ dešava se „puč“ u najjačoj bošnjačkoj partiji, onda su to sigurno uradili „Mladi Muslimani“, koji su „genijalcu“ sa Lekinom tradicijom pali na um, te nije na odmet uzeti izjavu i po toj temi, a od ove dvojice sveznalica.

Hebeš Šešelja, mi imamo našeg: Fahrudina Radončića, koji nije više Sćepo, nego konvertirani Šešelj, po svojim „intlektualno“ “velikobošnjačkim” shvatanjima prirodne fotosinteze.

Hm, o fotosintezi se kod nas učilo u osnovnoj školi, a ne o Lekinoj tradiciji.

Naravno, povećana opasnost od takvih tradicija je prisutna, pa svi moraju da vode računa o tim “nasilno-demokratskim metodama”, političkog djelovanja. Eto najbolji primjer je FR-ov intelelektualac Latić, a koji na žalost izgleda ko da se sreo s Lekom.

Moram se odmah ograditi od svih ovih pojmova, jer iako sam generacija 60 i nekih, ovakvi pojmovi u Bosni i Hercegovini su „strani“, barem za neodgovornu i svakodnevnu upotrebu. Ali tako olako korištenje ovakvih „kontraobavještajnih“ negativnih „narodskih“ atributa može sebi „priuštiti“ samo neko ko je naturalizovani državljanin BiH i mora neko ukazati na to. On nema ništa sa BiH, a nema ni kulture ni poštovanja prema duhu BiH, prema multikulturnoj i tolerantnoj pažnji prema religijama i različitim kulturama, a najmanje prema duhu bošnjačkog naroda i drugima, a koji u stilu največih islamofobista, u regionu i svijetu, svakodnevno koristi, a da bi se stvorila atmosfera u kojoj će on vladati kao Sadam Husein, u njegovoj državici čije se granice vide sa Tornja, a koji na kraju krajeva, pripada državi BiH, tj. nama. A niko ne spori da je to veliko i famozno djelo, ali ne i kvalifikacija za državnika.

SAD je Laki Luciana protjerala u Italiju, tamo odakle je i došao, a konfiskovala sve ono što je „pošteno“ nadrmao, pa Laki opet nije nikad ništa loše rekao o Americi ili Amerikancima, iako je bio godinama po zatvorima i imao na leđima 100-ine sudija, tužilaca itd.

Isto tako, iako mi nije strana ni islamska, ni katolička, ni pravoslavna religija, kao najveće u BiH, jezik kojim priča taj od FR-a proglašeni „intelektualac“ je nešto što većina ljudi ne razumije. Svaka čast vjernicima, svaka čast onima koji razumiju ili govore arapski, ili se mole Bogu na arapskom ili latinskom, sve je to ok; međutim taj, od FR-a proglašeni „bošnjački intelektualac“ nije tipični BiH „čojek“, jer ga prosječan čovjek u BiH ne razumije.

Naravno da je strašno da neko nekoga izmlati usred bijela dana, ali „namjerno“ otežavati otkrivanje počinioca, „pljuvati“ po policiji, OSA-i i drugim Leki stranim institucijama vlasti i reda, je normalno kažnjivo djelo.

Ili sam ja u nekom snu i ne kontam da je Leko preuzeo kontrolu nad teritorijom njegove Fildžan države (teritorija s tornjevog vidikovca)?

Ako je tako, kupite se i tražite zaštitu u Evropi po Ženevskim konvencijama iz 1954.

Jer mi nećemo živjeti po Lekinim zakonima i u strahu od lekinih sljedbenika!

Da li je neko ikada ćuo FR-a da govori o BiH, o građanima, o ravnopravnosti. Ne! Taj samo vidi njegove „robove“ Bošnjake islamske vjeroispovijesti, Mlade Muslimane, feudalne porodice, neke klanove.

Ma opičen čojek 100%.

„Upetljan“ je u toliko kriminalnih afera da ni on sam više ne zna jesu li Mladi, Stari ili neki tajni spisi i dokazi koji će izaći na vidjelo i prije nego „zasjedne“ na fotelju i zacrta s druga dva, granice Fahrine Fildžan države, uređene po Staljinističko-Huseinovom principu i provođenju lekinih zakona.

Prvo Latić, inaće sam kaže „upetljan“ u uvoz tih nekih novih vjeronazora u BiH, odjednom upetlja i OSA-u (Instituciju koja FR-u stoji na putu pravljenja Fildžan države), Bakira Izetbegovića (objekt Fahrine slijepe mržnje i podsječanje na FR-ove grijehove u 90-tim), kao da je on sad odjednom neki „poznati“ publicist i intelektulac sa nekim VIP pravima i značenjem u BiH društvu.

Ne treba nama feljton Slobodne Bosne: imaju izjave, dokumenti od zvaničnih institucija države BiH, a koju ne priznaje FR-ova fildžan država.

Pa na kraju krajeva ubrzo će FR u onom tabloidu početi objavljivati i feljtone sa izjavama, dokumentima i drugim svjetlokazima u kojima je i on „optuživan“ da je upetljan. Ne samo rah. Delalić,  a kad bude postavljen novi konsultant.

Ne umanjujući njegovu (Latićevu) vrijednost kao čovjeka ili nečovjeka, te ne umanjujući njegovu intelektuanu percepciju džematskog shvatanja društva, te takođe i njegovo pravo na to, a samim tim i pravo da spinuje za šićar Lekinih sljedbenika, ipak iz ugla jednog sekularnog društva, a i iz ugla policije, ima ista prava kao i svaki drugi građanin BiH. Jer ako je i OSA, i Njemačka, i Član Predsjedništva BiH i čitav sistem umješan u to,  a kako su rekla ova dva, onda je vrijeme da se ova dvojica jave nekom hećimu. Ili u neku večernju intelektualnu školu.

Tj. pravo da vjeruje i poštuje državu u kojoj živi.

Npr. u Njemačkoj, a koju je od FR-a promovisani „intelektualac“ ?! takođe upetljao u ovaj ružni događaj, jedan „naturalizovani“ Njemac, koji bi lajao i radio protiv države šta rade ova dvojica, pljuvao po policiji, sudstvu, BND-u i drugim institucijama, davno bi s dvojicom bio posađen u srednje sjedište aviona, između dvojice pratilaca i „odletio“ bi brzinom zvuka tamo odakle je i došao. 

PS: Lekini zakoni su opasni i svi koji drugačije misle moraju da budu oprezni i da koliko je moguće sarađuju sa sudskim i policijskim institucijama u BiH. Na kraju krajeva, postoje i anonimne dojave, prijave i anonimni telefonski brojevi na svim stranicama spomenutih agencija i policija. Eto ako njih dvojica znaju ko je odgovovoran neka daju izjave ili neka odgovaraju, ako lažu. Treba vjerovati u pozitivnu stranu države i zakona, a ne naturalizovanim lekinim sljedbenicima.

 

Prilog pismo koje je FR poslao dr. Harisu Silajdžiću sa brutalnom prijetnjom njemu i njegovoj porodici, a za koje još uvijek nije procesurian: