Skupna izložba fotografija “Introspekcija”

Plakat - Introspekcija
Share

31. siječnja u 19 sati u intimnoj atmosferi Art Caffe Bara Zrin (Berislavićeva 3, Zagreb) najavljujemo otvorenje skupne izložbe fotografija “Introspekcija”. Tematika grupne izložbe zapravo je slobodna; slobodna u umu i očima osobe koja stoji iza fotoobjektiva, vođena svojim vlastitim promišljanjima, identitetu, gorko-slatkoj boli kao emociji koja u svakom pojedincu u ulozi promatrača može zastati, sagledati i podsjetiti se na neka davna vremena, prilike i sjećanja koja može biti kroz život osjećamo kao nešto usputno, te prije svega individualnu apstrakciju pogleda na svijet i društvo koje sve glasnije kritički naglašavamo.

Na prvu, čini se da su izložbene fotografije u potpunosti različite, nestalne, međutim one pružaju uvid u duboku povezanost ljudskog odsječka u kontekstu realne priče u tom datom trenutku nošen spontanošću; vrlo često nesvjesno vođen istim djelovanjem samoopažanja kao oblik interpretacije.

Motivi, objekti, emocije, trenutci, osobno ophođenje kritičkog osvrta okoline kroz fotografiju, bila ona analogna ili digitalna okreće se vlastitom poimanju filozofije. Na njima se otkrivaju nove razine mogućnosti ulovljenih ljepota koju samo autori mogu sastaviti u dubini prizora, te utjeloviti ono što je oku nevidljivo – vidljivo. Fotografije odišu istovremeno naivnom mladošću, a s druge strane prikazuje snažnu i jaku poruku definicije same biti fotografije na kojima su vidljivi razvoji osobnih uvjerenja i već spomenute emocije, odnosno skup promatranja situacija izvan vlastitih umova iliti shvaćanje nečega što samo od sebe postavlja pitanje “zašto” percipiramo određene stvari ili događaje.

Najljepša od svega sama je ideja da fotografije potiču u promatraču želju za razgovorom. Jer tek onda autori dobivaju na relevantnosti i prepoznavanju vlastitog rukopisa kao rad koji može izdržati test vremena i jednako relevantno prenijeti traženi osjećaj usmjeren poticanju subjektivnosti i subjektivnih emocija.

AUTORI/ICE I NAZIVI FOTOGRAFIJA:

ANA SOFTA – Oči grada
ANA-MARIJA TOPOLČIĆ – Purity.
ANDREA FILIPOVIĆ – Ana
ANTONIO KOVAČEVIĆ ZURL – Paddy's Bubbles
IVAN BRAJKOVIĆ – Need Something?
IVAN MIOČIĆ – Kuća porijekla
KARLA ČURIN – Eklekticizam
KATARINA VUKOJA – See right through you
KRISTINA SAMARDŽIĆ – Senzualna nježnost
LEONARDA JARNJAK – Oriental Red
MAGDALENA RIKANOVIĆ – Hartera
MARIJA KORDIĆ – Životni trag
MARKO RAKVIN – Činovnik iz predgrađa
MATEA MARUŠIĆ – Doug Aldrich (Guitar player)
PATRICIJA PRLOG – Zaglušujuća tišina
PETRA BORAS – slowly sinking, still burning.
SANJA JOVANOVIĆ – BN#
TANJA BJELIĆ – Zagreb 17
TEA VRDOLJAK – Jurina ruka
VLASTA PROHASKA – Ruke

Osvrt by:  Magdalena Rikanović,

www.ludvig-designe.com