Stručnjak za izvlačenje budžetskih sredstava Ismet Gavrankapetanović opet na Medicinskom fakultetu (II)

Stručnjak za izvlačenje budžetskih sredstava Ismet Gavrankapetanović opet na Medicinskom fakultetu (II)
Share

Prije neki dan je ovaj stručnjak konstatovao, nakon godinu dana pandemije, da je „vakcina veoma bitna za borbu protiv pandemije“. Osim toga, upravo kad počinje u svijetu masovno vakcinisanje, u njegovoj privatnoj bolnici nagovještava se i završavanje radova na izolatoriju. Dakle, na kraju pandemije!

Šta mogu studenti naučiti od tog manipulanta najbolje govori izjava koju je dao Oslobođenju:

Sloboda misli na Univerzitetu u Sarajevu vraćena je snagom pravosudnog sistema. Nema razloga za radost jer to nije snaga društva, nažalost. Pošto su mi zabranili da govorim studentima tri godine ovo je poruka svim koji pokušavaju ugušiti glas i poziv savjesti sloboda Univerziteta je odveć velika i značajna za civilizovana društva da bi je ugušili oni koji ne vide dalje od ograda zaključanih, kazao je Gavrankapetanović za Oslobođenje. 

Dakle, fraze koje nemaju veze sa medicinom, strukom i kompetencama koje treba imati neki univerzitetski profesor. Mozda je sada dobio 10- minutnu kvotu (ugovor), ali će pokupit mjesečno koju hiljadarku, naravno, opet za nerad, kao što je to i tipično za specijaliste izvlačenja budžetskih sredstava.