Predsjedništvo BiH: Imenovanje diplomatskih predstavnika moguće samo uz konsenzus

Predsjedništvo BiH: Imenovanje diplomatskih predstavnika moguće samo uz konsenzus
Share

Kako stvari stoje i dalje će ostati na nosanju zastava, jer to je jedino što je do sada “pametno” uradio.

Naime, kako neće biti konsenzusa, jer je to nemoguće sa nosaćem zastava, a koji je zalutao u Predsjedništvo BiH, najvjerovatnije da će ostati status-quo. A što je u svakom slučaju bolje nego da imenuje Mladića, Karadžića ili slične.

Interesantno je da zastavnik još uvijek nije smjenjen. Jer manja šteta svima u BiH je ako zastavnik ode na demokratski način iz Predsjedništva BiH.  

Povodom najavljene “sječe ambasadora” oglasio se i kabinet Člana Predsjedništva Željka Komšića.

“S obzirom da u konačnici imenovanje bilo kojeg ambasadora zahtjeva konsenzus sva tri člana Predsjedništva BiH, te imajući u vidu da još uvijek nije održana sjednica Predsjedništva BiH, zvaničan stav o imenovanjima ambasadora od strane člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, bit će poznat nakon konsultacija sa drugim članovima Predsjedništva BiH. Još jednom podsjećamo da se odluke o imenovanjima u domenu vanjske politike, isključivo donose konsenzusom”, saopštavaju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Kako se špekulise u srbijanskim krugovima, nakon amabasadora počinju pohodi na sve koji nisu dio zastavničkog jednoumlja!