Travnik: Predstavljanje zbirke priča Biber 05

Travnik: Predstavljanje zbirke priča Biber 05
Share

U Travniku 24. svibnja/ maja 2023. godine biće predstavljena višejezična zbirka kratkih priča sa konkursa Biber 05 koje su napisali autorke i autori iz regiona. Vodiće se i razgovori o značaju društveno angažovane književnosti i umjetnosti uopšte.

Događaj je organizovan u prostoru “Ex Ponto” – mjesto susreta Rodna kuća Ive Andrića, Travnik 24. svibnja/ maja 2023. godine, od 19:00h.

Zbirke priča koje će biti predstavljene su plodovi “Biber 05” konkursa za kratke priče na temu pomirenja u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, kao i za priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u „neprijateljskim” cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju,  sigurniju i slobodniju budućnost za sve.

UČESNICI

U razgovoru će učestvovati autori/ke objavljenih priča sa konkursa “Biber 05”:

Slađana Nina Perković (Banja Luka),
Senad Jusić Čupo (Bugojno),
Ante Storić (Šibenik),
Davorka Turk (Biber tim, Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd),
Lejla Kalamujić (članica žirija, Sarajevo).
Enes Škrgo (moderator razgovora)

ORGANIZATORI

Centar za nenasilnu akciju Sarajevo/Beograd

Zavičajni muzej Travnik

Bosanski kulturni krug

Konkursi i sve zbirke priča su višejezični i na njima mogu da učestvuju autori i autorke koji pišu na albanskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, srpskom ili makedonskom jeziku.Elektronska izdanja svih „Biber“ zbirki mogu se naći na stranici 
https://biber.nenasilje.org/biber-price/  i besplatne su za preuzimanje.

Radomir Radević | CNA 
Centar za nenasilnu akciju – Centre for Nonviolent Action